Nie všetci barcelonskí fanúšikovia chcú, aby sa Cesc toto leto klubu upísal. 10 Blaugrana aficionados sa rozhodli podeliť sa o ich pohľad na možnú stredopoliarsku posilu s Goal.com

Je to prestupová sága, ktorá trvá už niekoľké leto. Barcelona, ktorá posledné leto stroskotala s dvoma ponukami, je teraz späť v boji o Cesca Fábregasa a nebude to lacná záležitosť. Katalánsky klub mal podľa posledných správ minulý týždeň zamietnutú ponuku vo výške 30 miliónov eur za kapitána Arsenalu, pričom sa the Gunners vyjadrili, že požadujú sumu bližšie k 40 miliónom. Tak stojí za to? Potrebuje ho Barcelona? Mal by miesto v základnej zostave isté? Mal by klub vyhodiť veľkú časť z rozpočtu práve na stredopoliara? A nemá Barca rezervu za Xaviho a Andrésa Iniestu v osobe Thiaga Alcántaru, ktorý zažiaril v sobotňajšom víťazstve Španielska vo finále EURA do 21 rokov? Blaugrana fans odpovedajú na tieto otázky v diskusii o možnom prestupe bývalého juniorského stredopoliara klubu s Goal.com.

Alex – "Bude dobrou náhradou za Xaviho"

Je skvelý hráč a pozná Barcu skrz naskrz. Poskytne dobrú náhradu za Xaviho a [Andrésa] Iniestu, ktorej sme poslednú sezónu nemali príliš veľa, a tiež potrebujeme väčší tím. Pozná barcelonský štýl hry a perfektne by zapadol. Je síce drahý, no on chce prísť, Barca ho chce a bude dobrým prírastkom.

Alexis – "Sedel by na lavičke"

Cesc sa začlení do tímu veľmi dobre, pretože prešiel mládežníckym systémom, ale ak príde, nebude prvou voľbou. Nevystrieda Xaviho alebo Iniestu, no ak by akceptoval sedienie na striedačke, mohlo by to zafungovať brilantne. Vezmúc toto na vedomie, 35 miliónov je veľa peňazí za hráča na lavičke. Mal by zostať ešte jeden rok v Arsenale a prísť, až keď bude Xavi o čosi starší.

Asier – "Priveďte hráčov z B-tímu"

Nemyslím si, že by bol potrebný. Barcelona by nemala mínať tak veľa peňazí za hráča na takejto pozícii. Stred poľa je základom mládežníckej politiky klubu; La Masia produkuje výborných stredopoliarov a klub by sa mal poobzerať po mladých hráčoch z nižších tímov.

Dani – "Je príliš drahý"

Veľa mojich priateľov, ktorí sú držiteľmi sezónnych permanentiek, má o tom vyhranenú mienku. Nechcú, aby klub zaplatil všetky tie peniaze. Ja som dvoch názorov; myslím si, že by bol dobrou posilou pre Barcu, no tiež ho považujem za príliš drahého. A mimochodom, koho by ste potom z tímu vynechali? Nemyslím si, že ho v tomto momente potrebujeme.

Javi – "Je Katalánec, pozná Barcu"

Mali by sme ho kúpiť. Vyšiel z nášho mládežníckeho systému a je dobrý hráč. Áno, je drahý, no v porovnaní s inými hráčmi, ako napríklad Zlatan Ibrahimovič, by bol v relatívne dobrej cene. Máme málo hráčov a myslím si, že ho potrebujeme. Dovolilo by to Xavimu si oddýchnuť a prinieslo by nám to aj niečo navyše; je to útočný hráč, pozná klubovú filozofiu a strieľa veľa gólov.

Joanjo – "Príliš často sa zraňuje"

Veľmi, veľmi rád by som chcel, aby Cesc prišiel, no príliš často sa zraňuje a je drahý. Pozná Barcelonu, pozná Guardiolu a dokázal by sa rýchlo prispôsobiť, ako sa prispôsobili Pedro, Xavi a Iniesta. Navyše jeho skutočná hodnota je niekde okolo 20 alebo 25 miliónov. Tak dúfam, že prestúpi, no nie za takú sumu. A nepredával by som Thiaga; je jedným pre budúcnosť a može pokračovať vo svojom rozvoji v klube.

Marc – "Barca ho nepotrebuje"

Nie je potrebný. Nie som proti jeho príchodu, ale je predražený a jeho pozícia je dobre krytá. V skutočnosti by som ho tu rád uvidel, no nie za spomínanú cenu. Navyše Thiago ešte nie je pripravený. Zdá sa ako dobrý hráč, ale predal by som ho s možnosťou spätného odkúpenia, alebo ho poslal na hosťovanie, takže by sa mohol vyvíjať a získať nejaké skúsenosti.

Martin – "Peniaze by mali byť minuté radšej niekde inde"

Myslím si, že Barcelona je veľmi dobre zabezpečená na tomto poste a peniaze by mali byť míňané na iné pozície ako stredový útočník, stopér, ľavý krajný obranca a pravý krajný obranca ako poistka za Daniho Alvesa. Zaplatiť 30 miliónov, keď máte danú pozíciu už pokrytú, je absurdné. Cesc je momentálne oveľa lepším hráčom ako Thiago, no ak by prišiel, Thiago by nemusel byť schopný naplno rozvinúť svoj potenciál.

Óscar – "Záleží na tom, koľko stojí"

Závisí to od toho, koľko stojí. My Katalánci vždy berieme v úvahu peniaze, ale je to až príliš zvýšená cena za hráča, ktorý bol vychovaný v tomto klube. Sú to šialené peniaze, zvlášť keď sa nachádzame uprostred finančnej krízy. Nekúpil by som ho za také množstvo peňazí, no Pep ho chce, a tak možno nakoniec príde. Thiago musí byť trpezlivý, pretože napríklad Iniesta bol v jeho veku tiež na striedačke. A pozrite sa naňho dnes.

Ceci – "Míňanie nie je dobré pre klub"

Cesc je dobrý hráč a bol by určite užitočný, nakoľko Xavi nemôže odohrať všetky zápasy. Avšak Barcelona by nemala míňať tak veľa peňazí na hráča, ktorý nie je prioritou; klub zatvára svoje sekcie v iných športoch a potom chce minúť 35 až 40 miliónov na hráča, ktorý by ani nemusel nastupovať. To nie je v poriadku.

* Ceci je bývala hráčka pozemného hokeju za Barcelonu

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.