Luis Milla nemá absolútne žiadne pochybnosti: Thiago má svoje miesto v tejto Barce. Stredopoliar Blaugranas bol jedným z hráčov, ktorí sa mohli minulý víkend popýšiť ziskom titulu majstra Európy so španielskym národným tímom do 21 rokov. A jeho tréner v „La Rojita“ demonštroval svoju lásku pre svojho hráča.

Luis Milla, tréner reprezentácie Španielska do 21 rokov, je toho názoru, že Katalánci majú v Thiagovi potenciálneho nástupcu ich súčasného stredopoliarskeho maestra, Xaviho Hernándeza, a verí, že s najväčšou pravdepodobnosťou to bude práve Thiago, kto sa stane organizátorom hry Barcelony v budúcnosti. Zdá sa, že Luis Milla zdieľa názor Víctora Valdésa, keď vidí Thiaga plne kompatibilného so Cescom Fábregasom, ktorý sa podľa rôznych mediálnych zdrojov môže v najbližších dňoch stať prvou posilou klubu.

„Thiago a Cesc sú schopní spolu dobre fungovať, Blaugranas budú v troch súťažiach a tak sa potrebujú poriadne vyzbrojiť; ba čo viac, obaja majú ‚culé profil‘...“ vyhlásil národný kouč v rozhovore s Yahoo Eurosport.

Podľa neho, Thiagov štýl hry je viac podobný „tomu Xaviho než tomu, akým hrá Iniesta“, po tom čo mal príležitosť nachvíľu hráča sledovať. „Je to mladý chalan, ktorý musí pokračovať svojou cestou. Má vlastnosti, ktoré sa hodia pre barcelonský profil, je to dobrý chlapec s víťaznou mentalitou. Má 19 rokov, musí začať oslňovať a stať sa dôležitým,“ dodal.

O Bojanovi...

Odkazujúc na zaradenie Bojana Krkiča ako striedajúceho hráča na turnaji, Milla povedal, že „bol vynikajúcim hráčom v tíme, no tento raz bol znepokojený a rozrušený ohľadom svojej budúcnosti. Toto všetko spolu s jeho príchodom trochu mimo rytmu celej súťaže vyústilo do nižšieho počtu minút na ihrisku“.

O Busquetsovi...

Luis Milla v inom rozhovore pre Catalunya Ràdio potvrdil, s rešpektom ku kvalifikácii španielskeho mužstva do 21 rokov na Olympiádu 2012, že Sergio Busquets sa na nej nezúčastní. Španielsky taktik si myslí, že by mal hráč dať prednosť „prvému národnému tímu a účasti na EURO“, ktoré hostí Poľsko a Ukrajina.

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.