Predsezónne turné sa skončilo, hráči ukončili štrajk a tak sa tento víkend oficiálne začal ďalší ročník ligovej súťaže v Španielsku. FC Barcelona privíta dnes večer v dohrávke prvého kola CF Villarreal. Fanúšikovia dúfajú, že otvárací duel úvodného ligového ročníka bude podobne úspešný ako Superpohár proti FC Porto, alebo Gamperov pohár proti SSC Neapol.

V poslednom vzájomnom meraní síl bola úspešnejšie Barcelona, keď o troch bodoch rozhodol svojim gólom obranca Gerard Piqué (0-1). Nebyť skvelého zákroku Victora Valdésa, tak sa vo vyrovnanom zápase mohla kľudne zrodiť aj remíza.

FC Barcelona

Tréner FC Barcelona Josep Guardiola môže mať pred zápasom mierne vrásky na čele. Kým sa mu v útoku rysuje hneď niekoľko alternatív, tak v obrane nemá kouč až tak veľa možností. Barcelona sa v lete posilnila Alexisom Sanchezom a do Barcelony sa vrátil aj „stratený syn“ Cesc Fábregas, ktorí si môžu dnes večer odkrútiť debut v španielskej Primere División.

Barcelone sa pasívna prestupová politika zameraná na posilnenie defenzívy môže vypomstiť už hneď v otváracom zápase. Do deja totiž s určitosťou nezasiahne kapitán Carles Puyol, Gerard Piqué, Maxwell a Adriano. Všetci štyria sú totiž odstavení kvôli zraneniam. Zápas svojím výkonom nerozhodne ani Brazílčan Daniel Alves, ktorý uvidel červenú kartu v poslednom duely minulej ligovej kampane. Jedine Eric Abidal a Fontás sú trénerovi z obrancov k dispozícii.

Krídelník Ibrahim Afellay je zranený a posledného tréningu sa zúčastnili aj hráči z FC Barcelona B, menovite Sergi Roberto, Dos Santos, Cuenca a Bartra, ktorí môžu dostať dnes večer šancu.

CF Villarreal

Žltá ponorka“ bola počas prestupového okna pomerne aktívna. Villarreal stratil niekoľko kľúčových futbalistov ako Cazorla či Capdevilla, ale na druhej strane získali služby mladého kolumbijského obrancu - Cristiana Zapatu z Udinese. Zapata bol pravidelným členom prvej jedenástky pre Talianov a pri absencii skúseného Capdevillu môže Zapata priniesť do obrany nutnú pevnosť a silu. Jeho spolupráca s Carlosom Marchenom a Mateom Musacchiom bude kľúčom k úspechu Villarrealu a to nielen v dnešnom zápase ale celkovo v tejto sezóne. Zapatove hráčske kvality môžu tímu dodať potrebnú flexibilitu zadnej obrannej štvorice.

V osobe Javiera Camuñasa má Villarreal k dispozícii veľmi skúseného hráča, od ktorého sa bude očakávať, aby vyplnil medzeru po odchode Cazorlu. Camuñas dokáže hrať ako stredný záložník, ofenzívny záložník a útočník. Jeho prepojenie s Rossim, Nilmarom či Canim bude pre hostí nesmierne dôležité.

Režisérom stredu poľa bude podľa odborníkov Borja Valero. Ten bol v Španielsku v minulej sezóne na hosťovaní z West Bromwich Albion a ihneď sa stal kľúčovým mužom v zálohe. 26-ročný odchovanec Realu Madrid bude mať tú česť ukázať svoje kvality proti stredovej formácii „Blaugranas“.

V útoku si budeme musieť dať pozor na dvojicu Nilmar a Rossi. Druhý menovaný bol počas prestupového obdobia často spájaný s transferom práve na Nou Camp.

Predpokladané zostavy:

Je hneď niekoľko možností, ako poskladať základnú jedenástku FC Barcelona. Najpravdepodobnejšími sú nasledujúce 2 alternatívy:

Predpokladaná zostava FC Barcelona:

  1. Valdés – Abidal, Fontàs, Mascherano, Bartra – Iniesta, Busquets, Xavi – Villa, Messi a Pedro

  1. Valdés – Abidal, Busquest, Mascherano, Fontás – Iniesta, Xavi, Cesc – Villa, Messi a Pedro

Predpokladaná zostava CF Villarrealu: Diego Lopéz – Ángel López (Joan Oriol), Marchena, Musacchio, Zapata – Borja Valero, Senna, Cani, Camuñas (Bruno) – Nilmar a Rossi.

Predpokladaný výsledok:

Vzhľadom na miernu nezohratosť hráčov FC Barcelona a na početnosť absencií v obrane sa dnešný zápas s najväčšou pravdepodobnosťou nebude niesť štýlom FC Barcelona vs. Neapol. Skutočnosť, že Barca neprehrala už 72 rokov svoj otvárací duel hovorí za všetko. Útočná sila Barcelony by mala aj tentokrát vykryť neistotu v defenzíve.

FC Barcelona 2 – 0 CF Villarreal

Posledných 5 zápasov FC Barcelona:

(06.08.2011) FC Barcelona 2:0 Club América

(14.08.2011) Real Madrid 2:2 FC Barcelona

(17.08.2011) FC Barcelona 3:2 Real Madrid

(22.08.2011) FC Barcelona 5:0 SSC Neapol

(27.08.2011) FC Barcelona 2:0 FC Porto

Posledných 5 zápasov Villarreal CF:

(21.05.2011) Osasuna 1:0 Villarreal CF

(05.07.2011) Everton 0:1 Villarreal CF

(07.08.2011) Wigan Athletic 1:0 Villarreal CF

(17.08.2011) OB Odense 1:0 Villarreal CF

(23.08.2011) Villarreal CF 3:0 OB Odense

Posledných 5 vzájomných zápasov:

(10.05.2009) FC Barcelona 3:3 Villarreal CF

(02.01.2010) FC Barcelona 1:1 Villarreal CF

(01.05.2010) Villarreal CF 1:4 FC Barcelona

(13.11.2010) FC Barcelona 3:1 Villarreal CF

(02.04.2011) Villarreal CF 0:1 FC Barcelona

Zdroj: Forca Barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.