Zlatan Ibrahimović má 40 rokov, no stále pôsobí vo vrcholovom futbale, keď aktuálne oblieka dres talianskeho AC Miláno. Kedysi však zavítal aj do katalánskej Barcelony, kde prestúpil ako veľká hviezda, no na Camp Nou vydržal len jednu sezónu.

V rozhovore pre Radio 105 v každom prípade uviedol, že pod Pepom Guardiolom ako trénerom mužstva a po boku Lea Messiho ako hlavnej hviezdy Blaugranas, však nebol šťastný: "Nebol som šťastný a nemal som žiadny adrenalín. Zavolal mi Adriano Galliani a povedal mi, že budem hrať v Taliansku za Miláno. Prišiel za mnou domov a povedal, že neodíde, kým to neprijmem. Je gentleman a s ním a Silvion Berlusconim som bol opäť šťastný," uviedol Ibrahimović.

Ani jeho obdobie v drese Rossoneri sa však neskončilo slávne. Miláno predalo niekoľko dôležitých hráčov a medzi nimi sa ocitol aj švédsky útočník: "Bol som nahnevaný, keď som odchádzal z Milána. Nehovoril som s nimi 8 mesiacov. Povedal som im, aby predali celé mužstvo, ale nie mňa," vysvetlil. "Sľúbili, že ma nepredajú, ale v lete mi všetko vysvetlili a predali ma do Paris Saint-Germain," povedal.

Ibrahimović je známy svojím temperamentom a najmä v mladosti sa často dostával do konfliktu s rozhodcami. Ale verí, že pribúdajúce roky mu v tomto smere poslúžili dobre: "Spočiatku som sa nevedel ovládnuť. Kričal som a útočil na nich. Teraz som zrelší a tieto situácie zvládam lepšie. Aj oni si všimli zmenu v mojom prístupe a správajú sa ku mne inak," dodal.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-02-20 12:00:49
Zlatanov otec sa volá Zlatan Junior????
2022-02-20 12:01:34
Ja to už vidim pod tymto člankom budu same memes o Zlatanovi ??‍♂️?