Xavi Simons je futbalista, ktorý prišiel do La Masie vo veku 10 rokov. V roku 2019 sa ako 16-ročný stal hlavným hrdinom pomerne známej prestupovej ságy a nakoniec skončil v PSG. Vo Francúzsku sa mladému hráčovi nepodarilo naplniť veľmi vysoké očakávania a potreboval urobiť krok späť. Teraz, vo veku 19 rokov, hrá Holanďan v PSV Eindhoven, kde ukazuje svoj veľký potenciál.

Jeho klubovým trénerom je okrem iného legendárny útočník Manchestru United a Realu Madrid Ruud van Nistelrooy, ktorý mu na ihrisku dáva veľkú voľnosť. Louis van Gaal mu umožnil debutovať v národnom tíme Oranjes a pre Ronalda Koemana je Simons už jedným z fundamentálnych hráčov. Ako informuje katalánsky denník Mundo Deportivo, Holanďanova vynikajúca forma viedla k tomu, že sa o jeho angažovanie zaujímajú dva jeho bývalé kluby, Barcelona a PSG. Napriek tomu, že sa Xavi Simons často objavuje na pozícii ofenzívneho záložníka a s 13 gólmi sa v tejto sezóne uchádza o korunu kráľa strelcov Eredivisie s Anastasiosom Douvikasom, ktorý za Utrecht strelil 14 gólov. Bilancia barcelonského odchovanca vo všetkých súťažiach je 16 gólov a 8 asistencií.

Najväčším zástancom príchodu hráča do Katalánska je údajne Jordi Cruyff, zatiaľ čo Xavi vraj nie je o prestupe úplne presvedčený. Zaujímavé je, že podľa Joana Fontesa by táto záležitosť mohla byť dokonca určitým zlomom vo vzťahu športového riaditeľa s Kataláncom. Podľa madridského denníka AS si PSV cení Holanďana na približne 30 miliónov eur, ale treba pripomenúť, že PSG, klub, z ktorého Simons zadarmo odišiel, má opciu na kúpu za 12 miliónov.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-12 09:38:36
Nevidím jediný důvod proč ten by se měl vrátit a ještě pobírat méně než teď nebo tenkrát. Už tenkrát odcházel kvůli penezum.
2023-04-12 14:30:40
Chceme ho, nechceme ho, chceme ho, nechceme ho, chceme ho, nechceme ho, chcemeho, nechceme ho....