Katalánsky denník Sport sa zaujímal o stav trávnika na štadióne v Dallase, kde sa v sobotu o 23:00 nášho času odohrá zápas medzi FC Barcelona a Realom Madrid. Po nepríjemných skúsenostiach s trávnikom v stretnutí s Arsenalom v Los Angeles sa trénerský štáb obáva hracích podmienok v Texase.

V zápase s Arsenalom sa Xavi sťažoval na intenzitu hry The Gunners, a to aj preto, že podmienky na trávniku neboli vhodné. Ukazuje sa, že aj miesto, na ktorom sa bude hrať sobotňajšie El Clásico, necháva v tomto ohľade veľa dôvodov na zamyslenie. Real Madrid už mal možnosť na ňom trénovať a ich pocity tiež neboli dobré. Dodávateľom trávnika na tomto štadióne je tá istá spoločnosť, ktorá je zodpovedná za štadión NRG v Houstone, kde sa Real naposledy stretol s Manchestrom United. Stav tamojšieho trávnika bol údajne pre oba tímy uspokojivý, ale napriek tomu, že trávnik inštaloval rovnaký dodávateľ, štadión v Dallase vyzerá v tomto smere oveľa horšie a opäť predstavuje zvýšené riziko zranenia.

Zvyčajne sa v tomto zariadení používa syntetický trávnik a nie je vhodný pre prírodnú trávu. Problémom je nielen krátky čas, ktorý majú organizátori na prípravu ihriska, ale aj absencia vhodných zavlažovacích zariadení, pretože tie pri použití umelého trávnika nie sú potrebné. Preto je potrebné zapojiť personál, ktorý sa musí sám postarať o správne zavlažovanie trávy. Nedostatky na štadióne AT&T sa prejavili už počas posledného Zlatého pohára CONCACAF. Na štadióne Dallas Cowboys sa konalo štvrťfinále a sťažnosti hráčov boli také rozsiahle, že štadión prišiel o možnosť usporiadať finále na Majstrovstvách sveta v roku 2026 v prospech... SoFi Stadium v Los Angeles.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.