FC Barcelona zdolala Real Madrid 3:0 po góloch Dembélého, Fermína Lópeza a Ferrana Torresa. Xavi po zápase hovoril o svojich hráčoch a priebehu stretnutia s Los Blancos.

Priebeh stretnutia

"Vieme, ako to chodí, dnes budeme najlepší na svete a budeme mať skvelý tím a včera sme boli katastrofou. Takí sme ako culés. [...] Zvládli sme to lepšie ako minule, ale musíme pracovať ďalej. Sme v predsezónnom období, musíme naďalej získavať sebadôveru. Niekedy sme trpeli, ale inokedy sme boli dobrí, ale ak mám byť úprimný, teraz je to druhoradé."

Ousmane Dembélé

"Uvidíme, na trhu nikdy neviete. Vidím, že Ousmane je tu spokojný, ale nakoniec sú to rozhodnutia futbalistov. Vidíme, že je spokojný, a ak bude niečo iné, dá nám vedieť, ale momentálne je s nami a je šťastný. Nemôžeme kontrolovať trh, existujú klauzuly, je to rozhodnutie hráča a on sa rozhodne, čo je správne. Vidím ho veľmi dobre adaptovaného, odkedy sme prišli, povedal nám, že je šťastný, že je súčasťou rodiny a je to hráč, ktorý robí rozdiel."

Fermín López

"Vždy som hovoril, že v tomto tíme nemáme komplexy a keď niekto dobre trénuje a ukáže sa na tréningu... Videli sme na ňom veľa sebavedomia a môže nám veľmi pomôcť. Dnes sa špeciálne vyznamenal gólom a asistenciou. Je to osobnosť a v tejto sezóne nám veľmi pomôže. Závisí to od nich, vždy im hovorím, že to závisí od ich mentality. Fermín ukazuje mentalitu a talent. Hráč musí dať trénerovi dôveru a mne sa páči to, čo vidím u Fermína. Jeho sebavedomie, to, že sa nebojí, jeho finálna prihrávka... Dnes urobil rozdiel, strelil skvelý gól ľavou nohou a asistoval pravou.

Oriol Romeu

"Je to skvelý prestup. Oriol je veľmi vyspelý hráč, ktorý rozumie pozičnej hre, vyhráva súboje a je lídrom. Skvelý prestup."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-07-30 09:04:34
"Vieme, ako to chodí, dnes budeme najlepší na svete a budeme mať skvelý tím a včera sme boli katastrofou.“
že by to tu opravdu pročítal? 😁 spíš ale budou podobní věčně nespokojení duševní potrati úplně všude.. je to smutné, ale ani v tomhle nejste romane4 a další, nijak originální :/
2023-07-30 09:47:51
som zvedavý ako sa bude dariť v tejto sezóne Ferranovi ak neodíde. Lebo zatiaľ 2 zápasy a 2 góly. Ale je to len príprava, ale osobne by som mu doprial aby v tejto sezóne mu to tam padalo a bol veľkým prínosom ak zostane.