Z hráčov FC Barcelona sa dnešnej tlačovej konferencie pred zajtrajším štartom nového ročníka Ligy Majstrov zúčastnil Oriol Romeu. Stredopoliar FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov pred výkopom Ligy majstrov proti Royal Antverpy. Katalánec zdôraznil, že samotný fakt, že hrá v Lige majstrov, je motiváciou navyše.

[FC Barcelona] Ako sa cítiš pred týmto zápasom Ligy majstrov?

"Som nadšený. Je to scenár, v ktorom by chcel byť každý. Nie je nič lepšie ako vrátiť sa do Barçy a súťažiť v tejto súťaži. Pocity sú veľmi pozitívne, sme v dobrej forme a dúfam, že budeme hrať tak ako doteraz."

[Francesc Latorre, TV3] Aká je atmosféra v šatni? Je tam vzrušenie? Sú tam nejaké obavy?

"Sme optimistickí, chceme sa do Európy vrátiť vo veľkom štýle. Myslím si, že to je cieľ nielen tímu, ale aj klubu. V rozhodujúcich fázach chceme súperiť s najlepšími. Myslím si, že mužstvo je na to pripravené. Zajtra nás čaká prvá skúška ohňom."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Je v klube určitý pocit, že potrebuje "obrodu" v Európe?

"Myslím, že Barça má vždy potrebu víťaziť, súťažiť... Bez ohľadu na momentálnu situáciu v sezóne chcete vždy vyhrávať a hrať dobre. Zajtra chceme doma dobre začať zápasy. Chceme byť na lopte a spôsobiť súperom veľa problémov.

[Marta Ramon, RAC1] Ako hodnotíš Joãa Cancela a Joãa Felixa?

"Každý hráč prináša iné prvky. Obaja sa od začiatku dobre adaptujú. Sú to prvotriedni hráči. Cancelo je krajný obranca, ktorý už roky ukazuje špičkovú úroveň, a João Felix ukazuje veľmi dobrú formu, hrá medzi líniami... Môžu nám veľmi pomôcť."

[Jordi Blanco, ESPN] Zajtra uplynie 12 rokov od tvojho prvého zápasu Ligy majstrov vo farbách Chelsea proti... inému belgickému klubu - Genku... [Novinár sa pomýlil; toto stretnutie sa neuskutočnilo 19. septembra, ale 19. októbra 2011 - pozn. red.] Keď si prišiel do Southamptonu, predstavoval si si, že budeš hrať v prvom tíme Barçy v Lige majstrov?

"Je to už veľa rokov... 12! (smiech). Je to už dlhý čas... Klamal by som, keby som povedal, že keď som prišiel do Southamptonu, myslel som na to, že budem hrať dôležitú úlohu v Barcelone, alebo že dokonca budem v národnom tíme. Ale taký je futbal. Som šťastný a chcem podávať dobré výkony v zápasoch, ktoré sú pre futbalistu najkrajšie."

[Sergi Capdevila, Sport] Ako sa vyrovnávaš s tým, že si nástupcom Sergia Busquetsa?

"Snažím sa to robiť čo najprirodzenejším spôsobom. Robím to, v čom som dobrý, snažím sa rýchlo prispôsobiť... Cítim sa dobre, ale viem, že sa môžem zlepšovať a rozvíjať."

[Roger Torelló, Mundo Deportivo] Aký vzťah máš s Frenkiem de Jongom?

"Mimo ihriska máme veľmi dobrý vzťah. Frenkie je skvelý chlap, skvelý človek. Je veľmi otvorený a od prvého dňa bol ku mne veľmi milý. Na ihrisku je luxusný. Svojou prácou s loptou dokáže prelomiť línie... Niet pochýb o tom, že v súčasnosti je jedným z najlepších stredopoliarov v Európe. Snažím sa, aby sa cítil pohodlne, pretože Barcelona z toho ťaží."

[Mari Carmen Torres, Marca] Si jedným z hráčov, ktorí počas svojej kariéry vyhrali Ligu majstrov. Ako vysvetľuješ mladým hráčom, čo znamená vyhrať Ligu majstrov?

"Je to jedna z najvzrušujúcejších trofejí, akú môžete vyhrať. Ani ju netreba vysvetľovať, snívate o nej, keď ste dieťa. Videli sme naše idoly... samotná atmosféra vysvetľuje všetko. Hráči automaticky pristupujú k týmto zápasom s extra motiváciou."

[Carlos Monfort, Jijantes] Ako hodnotíš Gaviho?

"Gavi je hráč, ktorý si na svoj vek zaslúži obdiv kvôli skúsenostiam a prístupu, ktorý prináša do každého zápasu. Vždy dáva dobré rady a vie, ako interpretovať hru. Je radosť mať ho v šatni."

[Carlos Dominguez, Culemania] Barça má pomerne úzky káder. Nemáš prirodzenú náhradu... Pociťuješ kvôli tomu dodatočný tlak?

Nie je to žiadny tlak. Možno je káder v porovnaní s inými tímami užší. Nemáme druhého klasického pivota, ale sú tu hráči, ktorí sa dokážu dokonale prispôsobiť tejto pozícii. Ak sa nám vyhnú zranenia, mužstvo, ktoré máme, je veľmi dobré."

[Iniestazo] Očakával si, že budeš v základnej jedenástke Barcelony nepostrádateľným hráčom?

"Keď prídete, vždy si myslíte, že sa to môže stať. Pripravujete sa na to. Som veľmi vďačný za dôveru trénera. Mať možnosť hrať každý zápas od začiatku je niečo krásne. Chcem pomôcť tímu v tejto pozícii. Zápasov je veľa, sezóna je dlhá a uvidíme, ako sa bude vyvíjať."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] Aká dôležitá je úloha hráčov, ktorí už vyhrali Ligu majstrov, ako napríklad Ilkay Gündoğan?

"Samotný fakt, že hráte v Lige majstrov, je dodatočným vzrušením a mladým hráčom nemusíte veľa vysvetľovať. Počuť hymnu a tieto tímy je úplne iný scenár. Vzrušenie je najvyššie."

[El 10 del Barca] Tím strelil Betisu v sobotu päť gólov... Aký odkaz môžeš odovzdať fanúšikom?

"Odkaz je jednoduchý. Tím rastie a zlepšuje sa od zápasu k zápasu. Proti Betisu sme hrali na veľmi vysokej úrovni a naším cieľom je v tom pokračovať."

[Belgický novinár] Čo vieš o Royal Antverpy?

"V prvom rade poznám Alderweirelda, ktorého som stretol v Anglicku, útočníka Janssena... majú mladé krídla... je to dobre pracujúci tím, ktorý je zvyknutý vyhrávať a dominovať v zápasoch. Budú nám to sťažovať."

zdroj: YT: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.