Bývalý hráč FC Barcelona a teraz tréner dnešného súpera Blaugranas v Lige majstrov Mark Van Bommel odpovedal na otázky novinárov na včerajšej tlačovej konferencii pred zápasom na Montjuïc.

"Je skvelé opäť vidieť Xaviho. Spolu s Puyolom, Valdésom, Jorquerom mám na pôsobenie tu veľmi dobré spomienky."

"Budeme hrať tak, ako to vieme. Budeme sa snažiť vydať zo seba to najlepšie. Musíme byť realisti, v Lige majstrov sme prvýkrát a bude to veľmi ťažký zápas. Sú na ceste stať sa veľkým tímom, hoci ním už sú. Chceme hrať s loptou a pokúsi sa ju udržať."

"Nemáme sa čoho báť. Nielen zápas proti Betisu, ale aj minulá sezóna ukázala, aká je Barça. Snažia sa dostať na vrchol."

"Myslím si, že sú jedným z najlepších ofenzívnych tímov v Lige majstrov. Musíte však oceniť nielen útočnú formáciu, ale celý tím. Sú jedným z najlepších tímov v Európe."

"Väčšina Holanďanov je veľkými fanúšikmi Barçy a toho sa nemusíte báť. Nezáleží na tom, kde hráte, musíte zo seba vydať to najlepšie. Musíte sa snažiť nenechať sa ovplyvniť vonkajšími faktormi. Keď sa dostanete na ihrisko, zabudnete na všetko ostatné."

"Nemusíme sa báť, musíme hrať svoju hru. Samozrejme, každý tím je iný. Svoju hru prispôsobujete v závislosti od tímu, nikdy nemôžete zabudnúť na súpera. Sú tu možnosti, nikdy neviete, čo sa môže stať. Ale je pravda, že je to o úroveň vyššie, než na čo sme zvyknutí."

"Máme tendenciu hrať rovnako. Máme radi loptu, hráme v útoku, máme hráčov, ktorí vedia veľmi dobre behať dozadu. Máme dobré krídla, hráčov s technikou a tiež skvelého brankára. Uvidíme, ako sa zajtra budeme prezentovať, takže si ešte musíme určiť, ako budeme hrať."

"Na technickej úrovni hrajú veľmi dobre. Môžete tam vidieť Xaviho rukopis. Je úžasné sa na to pozerať."

"Ak sa pozriete na históriu Barcelony, je pravda, že nehrali na úrovni, na akú sme zvyknutí. Ale tento tím je schopný vyhrať Ligu majstrov. Bude to však veľmi ťažké."

Mark Van Bommel sa vyjadril aj na adresu Lamine Yamala, ktorý v posledných týždňoch žiari nielen vo farbách Barcelony, ale aj španielskej reprezentácie: "Bol som tam [v Barcelone] na začiatku Messiho kariéry. Barça vždy produkuje veľmi dobrých mladých hráčov, majú skvelú mládežnícku akadémiu. Nakoniec nezáleží na tom, koľko máte rokov, ak viete hrať dobrý futbal."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/royalantverpy

Diskusia

1 komentár
8JK8 Premium
2023-09-19 09:35:06
Pamätám si na neho ako na hráča ktorý hral s obrovskou vášňou a skvelou strelou spoza vápna na ihrisku vždy nechal všetko a bojoval o každý centimeter ihriska som rád že sa mu darí snáď to ale nebude proti nám🙂