Včerajší zápas Barcelony proti Royal Antverpy so sebou priniesol nielen vysoké víťazstvo Blaugranas, ale aj množstvo zaujímavostí a štatistík.

- MisterChip: Lamine Yamal sa stal druhým najmladším (16 rokov a 68 dní) futbalistom v histórii Ligy majstrov, ktorý v nej hral. Predbehol ho len Youssouf Moukoko z Borussie Dortmund (16 rokov a 18 dní).

- Barca19stats: João Felix je prvým hráčom v histórii Barçy, ktorý pri svojom debute v Lige majstrov za tento klub strelil gól a zaznamenal asistenciu v priebehu prvých 20 minút.

- Gavi strelil svoj prvý gól v Lige majstrov.

- OptaJose: Robert Lewandowski sa stal najstarším futbalistom, ktorý skóroval za Barcelonu v Lige majstrov (35 rokov a 29 dní). Doteraz bol rekordérom Gerard Piqué (34 rokov a 260 dní).

- MisterChip: Je to druhýkrát, čo Barcelona strelila tri góly v prvých 22 minútach zápasu Ligy majstrov. Predtým sa takáto situácia stala v zápase proti FC Bazilej v sezóne 2008/09, ktorá sa skončila triumfom tímu Pepa Guardiolu v celej súťaži.

- Ďalší skvelý zápas odohral Jules Koundé. Zaznamenal 97/103 (94%) prihrávok, vytvoril 2 šance, zahral 20 prihrávok smerom do finálnej tretiny, ani raz neprišiel o loptu, vyhral 7/8 duelov...

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.