Katalánci v úvodnom zápase novej edícii Ligy Majstrov nenechali nič na náhodu. Po skvelom výkone v prvom stretnutí skupinovej fázy rozbili Royal Antverpy vysoko 5:0. Bez ďalších zbytočných slov sa poďme pozrieť na jednotlivé výkony hráčov Blaugranas v tejto konfrontácii.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7

Pokojne si poradil so všetkým, čo mu prišlo do cesty, keďže väčšinu zápasu nebol otestovaný, ale udržal si kontrolu nad svojou šestnástkou a dobre rozohrával loptu zozadu.

Cancelo - 8

Vo svojom 50. vystúpení v Lige majstrov si Cancelo udržal formu zo zápasu s Realom Betis, keď pôsobil takmer výlučne ako ďalší stredopoliar a nie ako pravý obranca, pričom predstavoval neustálu hrozbu smerom dopredu, ale vždy bol po ruke, aby sa vrátil späť. Vyhral 6 súbojov a dokončil 84 z 86 pokusov o prihrávku a celkovo bol úplne všade.

Koundé - 8

Ďalší solídny výkon Francúza v strede defenzívy. V prípade potreby sa dobre vrátil a udržal Vincenta Janssena na uzde, pričom veľmi dobre zvládol aj niekoľko protiútokov.

Christensen - 7,4

Pokračoval v bezchybnej spolupráci s Koundém, keď si ustrážil svoju stranu obrany a nedovolil, aby mu toho veľa uniklo. V druhom polčase sa dokonca dokázal dostávať aj do ofenzívy, keď Katalánci hrali s pohodlným náskokom z prvého polčasu.

Balde - 7,2

Opäť bol hrozbou v ofenzíve, keď neustále bombardoval ľavé krídlo a plne využíval svoju rýchlosť na zmarenie útokov zo strany Antverp. Na druhej strane nechal za sebou aj niekoľko priestorov na brejky, ktoré našťastie neboli využité.

Gündoğan - 7,7

Gündoğan, ktorý v strede poľa nahradil Oriola Romeua, výborne udržiaval hru v strede poľa a bol oporou pri prihrávke na jeden dotyk, ktorá viedla k úvodnému gólu Felixa.

De Jong - 7,6

De Jonga je radosť sledovať v plnom nasadení a jeho aktuálna forma bola priam dokonalá, keď opäť viedol loptu dopredu s charakteristickou eleganciou. Naplno sa prejavili aj jeho prihrávkové schopnosti, keď preťal obranu Antverp úžasnou prihrávkou na Joãa Felixa, ktorá napokon viedla k druhému gólu Barcelony.

Gavi - 7,8

Ako vždy nabudený Gavi prenasledoval hráčov Antverp v ofenzívnom presingu a dobre si poradil s loptou, ale opäť dostal žltú kartu - bežný jav v jeho prípade. Po desiatich minútach v druhom polčase si okorenil skvelý výkon, keď ľavačkou zvýšil na 4:0.

Raphinha - 8,1

Raphinha sa vrátil do základnej zostavy prvýkrát od úvodného zápasu proti Getafe, zahral výborne, ukázal sebavedomie pri bránení svojho priestoru a zachoval si pokoj v šestnástke, než prihral na tretí gól. Takisto sa postaral o piaty a posledný gól večera, keď prihrával Joãovi Felixovi. Brazílčan dnes večer ukázal, čoho všetkého je schopný.

Lewandowski - 8

Ďalší úspešný zásah veterána, ktorý zaznamenal svoj 100. gól v klubových súťažiach UEFA a 92. v Lige majstrov. Oslobodený Felixom, Poliak pokračoval v nebezpečných nábehoch a dostával sa do pozícií útočníka; jeho nábeh na zadnú žrď pri jeho góle bol toho dokonalým príkladom.

Felix - 9,1

Felix, ktorý pokračoval v dynamike z ligového zápasu proti Betisu cez víkend, mal neuveriteľnú energiu, keď predviedol niekoľko skvelých akcií a plynule nadviazal na hru. V 11. minúte otvoril skóre skvelým zakončením po skvelej, rýchlej prihrávke a šikovne zapojil do hry svojich spoluhráčov. A v druhom polčase pridal čerešničku na torte, keď si nabehol na zadnú žrď a hlavičkou dal svoj tretí gól v posledných dvoch zápasoch.

Náhradníci

58' Romeu - 6,8

Ťažké rozhodnutie posadiť Romeua na lavičku kvôli forme, ktorú má v poslednom čase, ale v druhom polčase si počínal vynikajúco, dodal obrannej línii stabilitu a s loptou na kopačkách riešil všetko jednoducho.

58' Fermín - 6,5

Sebavedomý debut záložníka v Lige majstrov, ktorý pokračoval v útočení a dokonca mal niekoľko pokusov z diaľky.

68' Ferran Torres - 6,5

'Žralok' odohral solídne striedanie, dostával sa do dobrých pozícií a dobre rozvíjal útoky.

68' Yamal - 6,3

Stal sa najmladším hráčom v histórii Barcelony, ktorý debutoval v zápase Ligy majstrov, ukázal svoju schopnosť dostať sa do dobrých pozícií a mohol - a pravdepodobne aj mal - dvakrát skórovať.

76' Sergi Roberto - 6,5

Naďalej sa tlačil dopredu, snažil sa udržať ofenzívny impulz Barcelony a nerobil veľa chýb.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-09-20 08:50:52
Nedá mi sa nespýtať, chápete niekto, prečo hraje Cancelo počas vačšiny zápasu fakticky ako záložník ? :-) ako naozaj ma zaujíma, že čo je zmyslom, nie že by nehral dobre, ale nejak naozaj nerozumiem, prečo tomu tak je...
2023-09-20 09:05:11
Mňa napríklad včera Yamal vyslovene sklamal. Dvakrát mal skórovať alebo prihrať hráčovi do lepšej pozície a dvakrát neurobil nič z toho. Ale tak má 16 rokov, jasné že nieje ešte hotový hráč... má sa ešte čo učiť každopádne je veľký talent.
Ostatní zahrali výborne - dokonca aj univerzál Roberto - a to už je čo povedať.