Potom, čo urobil množstvo zmien v základnej jedenástke na zápas proti Celta Vigo, tréner FC Barcelona Xavi Hernandez plánuje rotovať opäť aj zajtra. Katalánci cestujú na Malorku.

Sobotňajšie víťazstvo nad Celtou Vigo spolu s prehrou Realu Madrid s Atléticom Madrid znamenajú, že Blaugranas teraz vedú tabuľku La Ligy. A cieľom bude nadviazať na tento náskok ďalším víťazstvom. Vzhľadom na nabitý program je v každom prípade jasné, že rotácia bude potrebná.

Vzhľadom na rotáciu v kádri by podľa informácií katalánskeho denníka Sport mohol proti Mallorce dostať šancu skúsený obranca Iñigo Martínez. Stopér prišiel do metropoly Katalánska zadarmo počas letného prestupového obdobia, ale doteraz takmer nehral. Po tom, čo sa Španiel zotavoval zo zranenia, ktoré utrpel v minulej sezóne, vynechal prvý mesiac nového ročníka.

Martínez debutoval za Kataláncov začiatkom tohto mesiaca proti Osasune a po reprezentačnej prestávke nastúpil proti Realu Betis. Celkovo odohral bývalý hráč Athletic Club vo všetkých súťažiach len 15 minút a v posledných dvoch zápasoch proti Royal Antverpy a Celte Vigo bol nevyužitým náhradníkom.

Keďže Martínez v posledných mesiacoch takmer nehral, potrebuje minúty, aby sa dostal späť do formy, a utorňajší súboj s Mallorcou by bol pre Xaviho ideálnou príležitosťou, ako ho využiť. Ronald Araujo, ktorý sa cez víkend vrátil po zranení, by si mohol taktiež zahrať v základe a Martinez by sa mohol objaviť po jeho boku alebo dostať minúty z lavičky v koncovke stretnutia.

V zostave každopádne dôjde k viacerým zmenám, pričom sa očakáva, že Alejandro Balde sa vráti do základu na poste ľavého obrancu na úkor Marcosa Alonsa. Lamine Yamal a Raphinha sa budú usilovať o štart na pravom krídle po tom, čo Ferran Torres nastúpil proti Celte. V strede poľa pravdepodobne nastúpia Gavi, Ilkay Gündoğan a Oriol Romeu, pričom Pedri aj Frenkie de Jong sú zranení.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-09-25 16:42:19
prieser je v tom, že ako na potvoru sa zakaždým zrania tí najlepší,kým tí, ktorí by nechýbali, sú zdraví ako polená -- nie že by som im, nebodaj, želal niečo zlé
jirkam Premium
2023-09-25 17:04:56
Vidím to zase opačně, ať nemusíme honit výsledek,Bčko až na závěr .