Barcelona druhýkrát v tejto sezóne zakopla, keď tentokrát nedokázala poraziť Malorku na jej štadióne. Katalánci uhrali len remízu 2:2. Poďme hodnotiť.

Najlepší: Raphinha a striedania Lamine Yamala a Fermina

Barcelona mala na ťažkom ihrisku veľké problémy s rozohrávaním jednoduchých akcií. Jedným z mála, ktorému sa darilo od prvých minút, bol Raphinha. Brazílčan prihrával väčšinu lôpt v útoku, čo sa prejavilo aj v týchto kľúčových štatistikách. Krídelník Barçy strelil gól po strele spoza pokutového územia a v druhom polčase zaznamenal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle. Veľmi dôležité boli aj striedania, najmä príchod Fermína a Lamine Yamala. Prvý z mladých hráčov strelil gól a druhý sa neustále zapájal do hry a inicioval gólovú akciu. Je skvelé vidieť pozitívne veci v ofenzíve, ktoré zabezpečili odchovanci.

Najhoršie: Trávnik a chyby v obrane

Samozrejme, bolo by neseriózne obviňovať trávnik, ale nedá nespomenúť škandalózny stav ihriska. Trávnik bol natoľko rozmočený, že lopta sa miestami dokonca zastavovala v kalužiach, a pritom na Malorke nepršalo. V týchto ťažkých podmienkach sa ľahšie robili chyby vysoko postavenej obrannej formácii, ale to nemôže byť ospravedlnenie. Ter Stegen pri prvom góle katastrofálne prihrával a druhý gól bol najmä výsledkom nešikovného pokusu o ofsajdovú pascu. Za takéto chyby sa platí a tentoraz to boli dva body.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-09-27 07:10:24
najlepsi yamal, najhorsi oriol, stegen, gundo..netreba zabudat ani na odstup medzi zapasmi. nedela - utorok??
2023-09-27 08:11:38
Martinez najhorší, Tores to iste a ani Gundogan nehral nič. Bez Pedriho a De Jonga je naša záloha v prdeli.