Zápas Barcelony s Mallorcou ukázal, že Katalánci majú v tejto sezóne problémy s defenzívnou hrou, čo dokazujú aj štatistiky. Pozitívom zápasu bol premiérový gól Fermina Lópeza v prvom tíme, zatiaľ čo fanúšikovia zhromaždení na Son Moix mali možnosť vidieť... Xaviho hru.

- Barcelona má po siedmich ligových kolách na konte už 8 inkasovaných gólov. Rovnaký počet gólov Katalánci dostali až po... 25 zápasoch v minulej sezóne.

- Fran Martínez upozorňuje, že je to prvýkrát za 21 rokov, čo Barcelona stratila body v Son Moix, keď o niečo hrala. V roku 2002 tam Barça remizovala 0:0 a odvtedy si pripísala 13 víťazstiev a 1 prehru, a to v roku 2009, keď už mala istotu prvenstva v lige.

- Mallorca v tejto sezóne La Ligy strelila gól na Son Moix. Zlú sériu prerušil spoľahlivý Muriqi, ktorý skóroval v posledných troch kolách Primera División. Od začiatku predchádzajúceho ročníka sa podarilo streliť gól Barcelone, Atléticu a Realu Madrid iba jemu a Joselu.

- Pre Mallorcu bolo strelenie prvého gólu veľmi dôležité. Klub z Baleárskych ostrovov neprehral žiadny z posledných 20 domácich zápasov, v ktorých otvoril skóre.

- Autor druhého gólu domácich Abdon Prats strelil v tejto sezóne počas 137 minút na ihrisku 4 góly.

- Mallorca remizovala s Barcelonou po 11 prehrách v rade, pričom Aguirre ako tréner prehral 15-krát za sebou.

- Barça v tejto sezóne strelila už 3 góly po strelách spoza pokutového územia. V celom predchádzajúcom ročníku sa jej podarilo streliť len 2 takéto góly.

- Je to už druhýkrát, čo Rafinha strelil gól po strele spoza šestnástky.

- Brazílčan z roku 2023 nemá v rebríčku hráčov z piatich najsilnejších európskych líg, ktorí dokázali streliť gól a zaznamenať asistenciu v jednom zápase, konkurenciu. Raphinha má na svojom konte až 6 takýchto zápasov, pričom 5 z nich majú na konte Vinícius a Lois Openda.

- Ter Stegen nemal svoj najlepší deň, ale treba poznamenať, že v klasifikácii cudzincov s najväčším počtom ligových vystúpení vo farbách Barcelony predstihol Daniho Alvesa. Nemec má na konte 262 odohraných zápasov a viac už má len Leo Messi (520!).

520 Messi
262 Ter Stegen
261 Dani Alves
205 Cocu
203 Mascherano
200 Rakitić

- Striedania opäť priniesli dobré výsledky. Fermin López strelil svoj prvý gól v La Lige a Lamine Yamal vniesol do hry Barcelony množstvo života - vyhral 6 z 8 súbojov, mal 92% úspešnosť prihrávok a jedna z jeho akcií bola kľúčová.

- Konfrontácia s Mallorcou bola Xaviho 200. zápasom v pozícii trénera (102 v Al-Sadde a 98 v Barcelone). Stále to má v nohe :)

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-09-27 07:38:21
To podla mna potvrdzuje, ze minuly rok to bola skor kombinacia neschopnosti superovych utocnikov a hlavne magia ter stegena, ktory pochytal nemožné.
2023-09-27 08:05:15
Protože tam chybí na pravé obraně S. Roberto