Katalánci nedokázali natiahnuť víťaznú šnúru z posledného obdobia a včera na pôde Malorky len remizovali 2:2, čím prišli o 2 body do priebežného hodnotenia La Ligy. Nie práve najlepší deň mala defenzíva. Poďme na hodnotenie výkonu jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 4,4

Nemecký brankár bol v tomto zápase len tieňom samého seba. Nebol vôbec vo forme, ktorú sme z jeho strany videli v uplynulom ročníku. Prvý gól ide na jeho triko.

Cancelo - 6

Zvláštny výkon portugalského pravého obrancu, ktorému sa nedarilo tak dobre ako v posledných zápasoch a nevyhrával súboje so svojou zvyčajnou efektivitou.

Araujo - 6,1

Bol nútený kryť svojho partnera v obrane a bol vyťahovaný z pozície viac ako zvyčajne. Vykonal niekoľko dôležitých zákrokov, ale nakoniec nemohol nič urobiť s dvoma gólmi Malorky.

Martínez - 5,1

Jeho prvý štart za Barcelonu nebol celkom vydarený, keďže viackrát lacno stratil loptu a nedokázal sa efektívne presadiť.

Balde - 5,5

Pokúšal sa rozprúdiť hru na ľavom krídle, ale po celý zápas ho držala na uzde dvojica Antonio Sanchez a Giovanni Gonzalez.

Gündoğan - 5,4

Mal niekoľko dobrých momentov, ale nedokázal sa presadiť a diktovať tempo hry tak, ako to vie.

Romeu - 6,2

Veľmi silný v súbojoch, výnimočne dobre sa držal vzadu a v strede ihriska nerobil príliš veľa chýb.

Gavi - 7,5

Najjasnejšia iskra v zostave Barcelony v priebehu tohto zápasu. Gavi bol vynikajúci na lopte, preberal a prekonával hráčov Malorky, prechádzal s loptou cez línie a ako zvyčajne neúnavne lietal po trávniku.

Raphinha - 7,7

Strelil vynikajúci vyrovnávajúci gól a celkovo sa zapájal do útokov Barcelony. Poskytoval dobrú šírku a tiež sa postaral o niekoľko dôležitých zákrokov.

Ferran Torres - 6,1

Španiel mal niekoľko dobrých momentov a mal aj šancu zapísať sa na streleckú listinu, ale nedokázal sa poriadne presadiť.

Felix - 6

Ďalší hráč vo forme, ktorý sa v tomto prípade nedokázal výraznejšie presadiť. V druhom polčase trafil prudkou strelou žrď, ale viac toho nedokázal vyčarovať.

Náhradníci

58' Lewandowski - 6,1

Po príchode na ihrisko namiesto Ferrana Torresa predstavoval v šestnástke Malorky väčšiu hrozbu a šikovnou kľučkou vytvoril Fermínovi šancu na zakončenie a vyrovnanie skóre.

64' Fermín - 7

Ďalší skvelý výkon 20-ročného mladíka, ktorý sa postaral o svoj prvý oficiálny gól za Barcelonu, keď strelil dôležitý vyrovnávajúci gól a ukázal dobrú chémiu s Yamalom.

64' Yamal - 7

Úžasné vystúpenie tohto mladíka prinieslo tímu množstvo útočných hrozieb, keď si takmer vyslúžil penaltu a začal akciu vedúcu k vyrovnaniu skóre.

78' Koundé - 6

Po tom, čo na posledných 12 minút nahradil Iñiga, vystužil zadné rady.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-09-27 12:11:21
Steven 4.4 ak má 50% podiel na góle, vychyta nulu a dostane 7 🙄 ...nejde gól iba na jeho triko, zle nahral a stým súhlasím, ale medzitým strela, nepokrytý útočník po strele, ďalší hráč v strede obrany sám, ktorý napokon skóroval...je to stegenova chyba, ale aj obrany (nepadol gól ihneď zo strely po zlej nahrávke), ale tých 4.4 mi príde extrémne málo keď porovnám iné hodnotenia...
2023-09-27 12:12:08
Za čo má Yamal 7čku? Okrem toho simulovania v 16tke nič prieborne nevymyslel. Ale aha chápem, 16r. tak budeme zo seba poloslepych hrať.