Hráči z La Masie boli v posledných rokoch odmeňovaní pravidelnými príležitosťami v prvom tíme. V katalánskej metropole to však ešte pred štyrmi rokmi nebolo pravidlom. Barcelona tak prišla o niektoré zo svojich veľkých mladých talentov už na začiatku ich kariéry. Jednou z takýchto hviezd bol Xavi Simons, ktorý v roku 2019 prestúpil do Paris Saint Germain.

Katalánsky denník Sport v každom prípade tvrdí, že Barcelona je stále v hre o Xaviho Simonsa. Mladý krídelník je v súčasnosti na hosťovaní v RB Lipsko z PSG a v Nemecku robí dojem. Barcelona však nie je jediná, kto monitoruje Simonsa, nakoľko Manchester City tiež pozorne sleduje tohto mladíka. Denník však prináša niekoľko zlých správ pre katalánsky klub. Sport odhaľuje, že PSG je ohromený Simonsovou vysokou kvalitou a tak sa v Parku Princov rozhodlo, že s hráčom budú počítať aj do budúcnosti.

PSG verí, že skúsenosti z pôsobenia v Nemecku mu pomôžu zdokonaliť sa a dúfa, že Simons bude pripravený hrať s prvým tímom do sezóny 2024/2025. Predaj do Barcelony alebo Manchestru City je tak pravdepodobne vylúčený. V skutočnosti Parížania pravdepodobne nebudú analyzovať žiadne ponuky ani od RB Lipsko, kde je mladík v súčasnosti na hosťovaní.

Simons bol v čase svojho odchodu jedným z najlepšie hodnotených mladých perspektívnych hráčov a mnohí očakávali, že vzhľadom na svoje kvality bude pravidelne nastupovať za seniorský tím PSG. V drese PSG sa nakoniec objavil v 11 zápasoch a čoskoro odišiel na voľný prestup do PSV Eindhoven. V nasledujúcej sezóne strelil za holandský celok 22 gólov a zaznamenal 12 asistencií len v 48 zápasoch, čo podnietilo PSG, aby ho opäť podpísal.

V súčasnosti je na hosťovaní v bundesligovom RB Lipsko a v Nemecku sa mu darí, keď v doterajších deviatich zápasoch zaznamenal 3 góly a 4 asistencie. V minulosti sa objavovali aj spojenia s Barcelonou, ale nič z toho nebolo. Hoci ho Blaugranas aj Manchester City monitorujú, je nepravdepodobné, že by ho PSG v blízkej budúcnosti chcel predať.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-10-04 15:17:17
"srdciar",ktorý odišiel za projektom....
2023-10-04 23:00:22
PSG ho nebude chtít prodat. Jejich blbost, že ho vůbec nechali jít opět hostovat. Na hřišti je ale nekustečně inteligentní a takový hráč by se šikl :)