V médiách sa už vo veľkom diskutuje o prvom El Clasicu sezóny proti Realu Madrid, ktoré sa uskutoční už v sobotu. Barcelona hostí svojho úhlavného rivala na Estadi Olimpic Lluis Companys 28. októbra v zápase, ktorý môže mať zásadný vplyv na boj o titul v La Lige.

Ako sa blížime k sobotňajšiemu rozhodujúcemu stretnutiu, Barcelona má veľké obavy o dostupnosť viacerých svojich kľúčových hráčov, ktorí majú zdravotné problémy. Za súčasného stavu Xavi už potvrdil, že Jules Kounde a Sergi Roberto sú mimo hry, ale o dostupnosti Roberta Lewandowskeho, Pedriho, Raphinhu a Frenkieho de Jonga nie je veľm jasno, aj keď niektorí novinári už začínajú tvrdiť, že zápas proti Realu prebehne bez Pedriho a Frenkieho.

A Jordi Gil z katalánskeho denníka Sport uvádza, že Xavi plánuje "schovať karty" do poslednej chvíle pred zápasom s Realom Madrid. Tréner Barcelony nechce dať Carlovi Ancelottimu žiadnu výhodu v sobotňajšom Clasicu proti Realu Madrid. Xavi čaká na pokrok svojich zranených hráčov a vyhýba sa akýmkoľvek náznakom, kto by mohol byť fit. Preto zvažuje možnosť, že v piatok nezverejní nomináciu hráčov a pozdrží ju až do sobotňajšieho rána. Clásico je veľmi dôležitý zápas a mať v zostave niektorých nečakaných hráčov pre súpera by mohol byť veľmi dôležitý detail.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-26 09:42:01
Tá stratégia bude, že sa Araúja na pravú obranu a Cancela do stredu na miesto Romeua - nebolo by to odveci, čo poviete?