Pred zápasom Barcelony s Realom sa objavuje čoraz viac rozhovorov s hráčmi Barcelony a obzvlášť zaujímavý bol rozhovor Gaviho s novinárom televízie DAZN. Mladý záložník sa vyjadril k svojim individuálnym výkonom, ktoré sú veľmi typické pre jeho kvality na ihrisku, a zhodnotil aj záložníkov Los Blancos.

Na úvod Gavi pochválil svojho súpera z Realu Madrid Judeho Bellinghama: "Už som vedel, že je to skvelý futbalista. V Reale to ukazuje, ale samozrejme, tento klub má oveľa viac veľmi kompletných hráčov a nemôžete sa sústrediť na jedného, ale na celý tím."

Zaujímavé je, že pri poukázaní na talentovaného hráča Realu si Gavi vybral Tchouaméniho pred Viníciusom, Rodrigom či Bellinghamom: "Považujem ho za špičkového futbalistu, ako hráč sa mi veľmi páči."

Gavi potom predstavil tri momenty, ktoré charakterizujú jeho osobnosť na ihrisku. Prvý sa týkal situácie zo zápasu so Sevillou, keď napomenul... Roberta Lewandowskeho: "Bola to posledná minúta zápasu a Robert sa dopustil faulu v rohu ihriska, pričom sme si takýmto zákrokom veľmi vytrpeli. Trochu to vo mne vrie."

Na druhej strane, počas svojho stého vystúpenia za Barcelonu počas konfrontácie s Osasunou si Gavi musel nechať vložiť štyri stehy do ucha. Stredopoliar si na túto udalosť spomína zo svojho pohľadu: "Najskôr som lekárovi povedal: K****. Nemal som až také veľké bolesti, pretože som bol v laufe, bol som v hre, potom, keď ma stiahli, áno, mal som väčšie bolesti. Tešil som sa, že sa opäť dostanem do hry, veľa si toho nepamätám. Vždy sa snažím pomôcť tímu, ako sa len dá. Ak nemusím ísť do nemocnice, o to lepšie."

Gavi tiež poukázal akciu, keď hlavou vzal súperovi loptu... vo výške trávnika. "Počas zápasu rozmýšľate veľmi rýchlo a ja sa vždy snažím rozmýšľať čo najrýchlejšie. Po zápase som to videl s chladnou hlavou a pravdou je, že som sa trochu zľakol. Na ihrisku, keď ste vo víre hry, nič vás nezaujíma. Moja mama už ani nepozerá zápasy, pravda je, že sa veľmi bojí. Predtým, ako ide na zápas, mi vždy povie: "Dávaj si pozor, nepúšťaj sa do žiadnej bitky, je jedno akej. Vždy sa ju snažím upokojiť, aby bola čo najpokojnejšia," dodal.

zdroj: DAZN
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.