Pred prvým El Clasicom sezóny sa niekoľko hráčov Barcelony a Realu Madrid vyjadrilo k niekoľkým kľúčovým veciam. Oba tímy delí v tabuľke iba bod, pričom práve Blaugranas musia naháňať Los Blancos.

V súčasnosti pred zápasom panuje medzi oboma tímami vzájomný rešpekt. Carlo Ancelotti pochválil mladých hráčov Barcelony, zatiaľ čo Ferran Torres a Alejandro Balde bránili Viniciusa ohľadom jeho štýlu hry.

K veľkému súboju sa vyjadril aj stredopoliar Realu Madrid Federico Valverde, ktorého cituje CNN: "Zápas bude ťažký. Samozrejme, bude to zložité, ale myslím si, že máme veľmi dobrý tím. Pracujeme veľmi dobre. Ako som už povedal, veľmi sa na zápas tešíme, aby sme vedeli, že môžeme urobiť veľký krok v La Lige."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Valverde dostal aj otázku, ktorého hráča z Barcelony by si vzal do Realu Madrid. Odpoveď by nikoho neprekvapila: "Myslím, že veľa ľudí vie, koho by som si vzal z Barcelony (smiech). Bol by to Ronald Araujo. Pre mňa je to jeden z najlepších obrancov na svete, nielen v Barcelone. Myslím si, že je najlepší na svete."

"Mám rád aj jeho spoločnosť v Uruguaji, v národnom tíme. V Reale Madrid musím trpieť, ale v Uruguaji si ho užívam a okrem toho, že je to skvelý hráč, je to aj skvelý človek," dodal Valverde. "Aj keď sme súperi na takej vysokej úrovni, vždy mu želám len to najlepšie," uzavrel.

Nie je to prvýkrát, čo Valverde prejavil svoje sympatie k Araujovi, predtým ho tiež označil za jedného z najlepších stopérov na svete. A aj obranca Barcelony sa vyjadril o Valverdem: "Je to priateľ a veľkolepý hráč. Škoda, že je na druhej strane."

zdroj: CNN
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-10-28 10:49:27
Škoda, že je na druhej strane."
Tak tak asi jediný hráč Realu ktorého by sme všetci prijali v Barce s radosťou 👍
2023-10-28 11:11:57
Berte si príklad z hráčov veľkej Barcelony, ktorý namiesto Vás, dokážu rešpektovať súpera. Toto robí Barcelonu veľkou. Nie tie vaše urážky a dehonestujuce názory na úrovni sedliaka. Futbal je šport a nenávisť do neho nepatrí. Ak niekoho vytáča tento pekný šport, má evidentne problém sám so sebou