Katalánci nakoniec zápas proti Realu Madrid na Montjuïc prehrali, čo je vzhľadom na priebeh stretnutia veľká škoda. Real má v tabuľke 4-bodový náskok, čo je samozrejme riešiteľná situácia. My sa poďme bližšie pozrieť na výkony hráčov Blaugranas.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,5

Ter Stegen bol počas zápasu bezchybný, vyberal si správne prihrávky a poradil si s väčšinou z toho, čo mu bolo hodené do cesty. Ani s jedným z gólov nemohol veľa urobiť.

Araujo - 6,8

Araujo bol v obrane proti Viniciusovi opäť absolútnym démonom, počas celého zápasu bol senzačný. Zahral aj niekoľko slušných prihrávok pre Cancela a Ferrana.

Christensen - 6,8

Christensen mal v strede obrany veľa zodpovednosti a svoju prácu si odviedol pomerne dobre. Svoju úlohu si príliš nekomplikoval, udržiaval si prehľad, aj keď s gólom veľa urobiť nemohol.

Martínez - 6,9

Neuveriteľný debut v El Clasicu pre Iñiga Martíneza, ktorý bol počas celého zápasu bezchybný. V útoku držal Rodryga a Carvajala na dištanc a s loptou na kopačkách bol absolútne famózny. Bol blízko ku gólu, keď po rohovom kope trafil žrď. Pri víťaznom góle Bellinghama mal smolu.

Balde - 6,2

Baldeho výkon nebol najlepší, najmä v ofenzíve, keďže sa mu nepodarilo nič zmysluplné urobiť s loptou napriek tomu, že sa niekoľkokrát dostal do súperovej šestnástky.

Gündoğan - 7,5

Ďalší muž zápasu Ilkay Gündoğan, ktorý bol o krok alebo dva pred každým hráčom na ihrisku. Napriek tomu, že nie je prirodzenou šestkou, plnil svoju úlohu ako prvotriedny Sergio Busquets, a dokonca svojou obetavosťou strelil úvodný gól zápasu.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Gavi - 7,5

Gavi dnes opäť žral trávnik a vo veku 19 rokov odohral svoje ôsme El Clásico. Bol aj jedným z najlepších hráčov, keďže všetky akcie Barcelony akoby išli cez neho. Robil takmer všetko, čo sa dá očakávať od box-to-box záložníka, vrátane vytvárania šancí, zákrokov na poslednú chvíľu a kontroly tempa hry ako skúsený veterán.

Fermín - 6,7

Fermín López bol prekvapivým zaradením do základnej zostavy, ale počínal si dobre, aby svoje zaradenie do tímu potvrdil. V prvom polčase bol veľmi blízko k streleniu gólu, keď trafil žrď, a vytvoril aj krásnu šancu pre Iñiga, ktorý tiež trafil brvno.

Cancelo - 6,8

Cancelo dnes hral oveľa vyššie a pred svojím vystriedaním predviedol skvelý výkon. Pôsobil ako perfektný únik za obranu a tiež sa zapájal do hry, aby pomohol zálohe, ktorá už bola bez prirodzenej šestky.

Torres - 6,2

Najlepším Ferranovým dnešným príspevkom bol zákrok ako z NFL, ktorým zastavil protiútok Viniciusa. Inak bol väčšinu zápasu pomerne izolovaný.

Felix - 7

Felix pokračuje v dobrých výkonoch za Barcelonu. Zorganizoval niekoľko útokov a bol veľkou oporou v strede poľa, keď bolo potrebné, pomáhal rozohrávať hru.

Náhradníci

61' Lewandowski - 5,7

72' Romeu - 6

76' Yamal - 5,9

77' Raphinha - 6,1

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-10-28 19:27:51
Gavi bol dnes neuveriteľný, bol všade, klobúk dole.
Top výkony takisto Araujom, Gündo, Iñigo a Andreas. 💙❤️👏
2023-10-28 19:31:08
Mám pocit podla hodnotenia ze sne vyhrali