Strata kontroly v stretnutí s Realom Madrid a následná strata troch bodov vyvolala reakciu hráčov FC Barcelona. V popredí boli, samozrejme, silné slová İlkaya Gündoğana, ktorý bezprostredne po zápase konštatoval nedostatok športového hnevu v tíme. Nebol však jediný, kto ponúkol sebakritiku - katalánsky denník Sport dnes upozorňuje na reakcie Gaviho a Ronalda Arauja.

Hoci Španiel a Uruguajčan neboli vo svojich vyjadreniach takí rázni ako ich starší spoluhráč, aj oni dali jasne najavo svoju nespokojnosť s priebehom zápasu proti Realu. Mladý barcelonský záložník uviedol, že jeho individuálne dobrý výkon "nič neznamená, ak tím nevyhrá". Mladík dodal, že tím nesmie byť taký "stratený", ako sa to stalo po prvom góle Realu.

Ronald Araujo tiež ukázal svoj hnev na prehru a zdôraznil, že "vždy chce vyhrať". Aj on zdieľal diagnózu, pokiaľ ide o chyby na ihrisku - podľa jeho názoru chýbala kontrola, keď mužstvo "začalo behať" [od bránky k bránke].

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Napriek mladému veku oboch hráčov by nemalo prekvapiť, že to boli práve oni, ktorí po zápase vystúpili s kritikou a ponúkli sebakritiku - keďže je ťažké nepozorovať u nich vodcovské vlastnosti. Uruguajčan je už teraz jedným z kapitánov tímu a Španiel sa k nemu pravdepodobne čoskoro pridá.

Zatiaľ sa však obaja, ako aj celý tím, môžu opierať o slová İlkaya Gündoğana. Tie v Španielsku zarezonovali natoľko, že sa dostali na titulné strany novín. Médiá tiež uvádzajú, že tréneri ich vraj dokonca považujú za dobrý a zdravý odkaz z hľadiska fungovania tímu a úplne s nimi súhlasia. Štáb neverí, že Gündoğanove vyhlásenia budú mať za následok zničenie dobrej atmosféry v tíme.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-10-30 12:04:16
Ja myslím, že kromě Bellinghama a Camavinga, ten Real není tak silný. Za mě, pokud budeme mít DeJonga a Xavi nebude dělat kraviny, tak bysme je měli zvládnout na jaře.
2023-10-30 12:15:28
ak sa real cez zimu posilni,myslim,že je vymalovane,maju za sebou najtazsich superov,do konca februara pomaly nemaju tazkeho supera v uvodzovkach