14. apríl 2022 bol jedným z najbolestivejších dní v nedávnej histórii FC Barcelona. Hráči vypadli z Európskej ligy, keď prehrali s Eintrachtom Frankfurt 2:3 (v jednom momente to bolo už 0:3), ale skutočne pamätné udalosti sa odohrali na tribúnach Camp Nou, ktoré boli plné nemeckých fanúšikov. Katalánsky denník Sport varuje, že situácia by sa mohla zopakovať v nadchádzajúcom zápase Ligy majstrov proti FC Porto.

Samozrejme, ťažko očakávať, že Portugalčania prídu aj do Barcelony v sile 25 - 30 000 fanúšikov. Barça pritom v tejto sezóne hráva svoje zápasy na Olympijskom štadióne, ktorého kapacita je oproti Camp Nou polovičná, približne 50 000 divákov.

V súlade s predpismi UEFA poskytla Barça hosťom 2 700 vstupeniek, čo zodpovedá 5% kapacity štadióna. Zatiaľ čo počas ostatných zápasov skupinovej fázy, proti Royal Antverpy a Šachťaru Doneck, sa sektor hostí nezaplnil, Portugalci vykúpili všetky vstupenky v priebehu niekoľkých hodín. Ich cena bola 55 eur (fanúšikovia Barcelony v Porte zaplatili 27 eur) a boli určené len pre držiteľov aktuálnych permanentiek na zápasy drakov na Estadio do Dragão.

Sport sa odvoláva na zdroje z Portugalska, ktoré uvádzajú, že do Barcelony pricestuje oveľa viac fanúšikov Porta, aby sa pokúsili kúpiť lístky do sektorov vyhradených pre domácich fanúšikov. V súčasnosti je stále možné zakúpiť si vstupenky do viacerých sektorov. Hoci klub po situácii zo zápasu s Eintrachtom prijal určité opatrenia (zablokovanie možnosti kúpiť si vstupenku s IP z Portugalska, možnosť nevpustiť na štadión ľudí s farbami hostí), nezdá sa, že by ich bolo ťažké obísť.

Zostáva dúfať, že na Olympijskom štadióne v Barcelone sa nakoniec objaví plný kotol domácich fanúšikov, čo samozrejme samo o sebe znemožní hosťujúcim fanúšikom zakúpiť si vstupenky.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-11-21 10:09:12
"zablokovanie možnosti kúpiť si vstupenku s IP z Portugalska" - prepáčte, ale toto ma naozaj pobavilo. Ale keď tak uvažujem a pozerám na čísla ESP a POR, tak vidím že tam prebýva ozaj zodpovedné obyvateľstvo, takže je dosť možné že ani netušia, že IP-čka sa dá zmeniť. Radšej im to nebudeme prezrádzať, všakáno. Iba že by nie.