Barcelona je v súčasnosti v zlej forme, keďže vo Vallecas len remizovala 1:1. Tento výsledok jej určite nepomôže v boji o ligový titul.

Jedným z najväčších prekvapení zápasu bolo, že v základnej jedenástke chýbal Ronald Araujo, od ktorého sa všeobecne očakávalo, že bude kapitánom mužstva. Uruguajský internacionál začal na lavičke, pričom Iñigo Martínez a Andreas Christensen vytvorili stopérsku dvojicu.

Katalánsky denník Sport v každom prípade informuje, že Ronald Araujo pripravený nastúpiť za Barcelonu v utorňajšom zápase proti FC Porto. Pre Kataláncov to bude dôležitý zápas, pretože vedia, že víťazstvo by im mohlo pomôcť spečatiť miestenku vo vyraďovacích bojoch Ligy majstrov. To je dôležité najmä vzhľadom na skutočnosť, že Barça v posledných dvoch sezónach po sebe vypadla v skupinovej fáze.

Prítomnosť Arauja by preto mohla byť rozhodujúca, keďže Barcelona sa snaží vyhnúť ďalšiemu neuspokojivému výsledku. Araujo bol pritom dostatočne fit na to, aby sa v základnej jedenástke objavil už včera proti Rayo Vallecano. Jeho absencia v základe však bola súčasťou Xaviho plánu prerotovať mužstvo a dopriať oddych dôležitým hráčom.

Tréner Barçy sa v utorok sústredí na zápas s Portom a zdá sa, že uprednostnil postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Preto sa rozhodol nechať odpočívať nielen Arauja, ale aj Julesa Koundého. Vo Vallecas nenastúpili v základe ani Ilkay Gündoğan, Raphinha, Joãa Felix a Fermín López. Za zmienku stojí aj to, že Barcelonu posilnil návrat Frenkieho de Jonga, zatiaľ čo čoskoro sa môže vrátiť aj Sergi Roberto.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.