João Cancelo sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s Portom. Krajný obranca dostal otázku o postoji tímu pred týmto stretnutím. Hovoril aj o spolupráci s Lamine Yamalom či o efektivite João Felixa.

[Patricia Pérez, Gol del Barca] Ako sa tím stavia k tejto dôležitej výzve?

"Myslím si, že ako na finále. Vieme, aká je dôležitá pre tím a pre klub. Už v poslednom zápase proti Šachťaru sme si mohli vybojovať postup do osemfinále.... Je to veľmi dôležitý zápas. Bude to nesmierne náročný mesiac, pretože nás čakajú dôležité duely, počnúc zajtrajším stretnutím, bude to pre nás ako finále. Musíme ho vyhrať."

[Gemma Mallorca, Beteve] Ako vyzerá sebadôvera v tíme po posledných zápasoch?

"Pravdou je, že v posledných zápasoch sme nehrali tak, ako sme chceli, ale myslím si, že v dueli proti Rayu sme už mali o niečo lepší pocit v porovnaní s poslednými zápasmi, hoci to tiež nebol zápas na 10/10. Musíme sa zlepšiť, vrátilo sa nám niekoľko dôležitých hráčov ako Frenkie. Na futbale je dobré to, že o tri dni neskôr máme možnosť odohrať dobrý zápas, aby sme chytili sebavedomie."

[Laia Cervello, The Athletic] Xavi povedal, že na tím vplýva kritika tlače. Vnímaš to tak?

"Nemyslím si, že nás to takto ovplyvňuje. Mňa osobne to neovplyvňuje, pretože som trochu starší. Ale máme veľmi mladý tím, je normálne, že to niektorých ľudí ovplyvňuje. Je to však Barça, jeden z najväčších klubov na svete. Musíme sa s týmto tlakom vedieť vyrovnať, pretože len tak môžeme vyhrať niečo veľké."

[Albert Hernández, Television Española] Vnímaš v tíme nejakú nervozitu, že sa veci musia vyvíjať dobre, že je tu nejaká naliehavosť a nevychádza to, čo vytvára ešte väčšiu nervozitu?

"No, pravda je, že vo futbale sú obdobia, keď sa nám nedarí, napríklad keď som prišiel. Ale ako som povedal, futbal vám dáva šancu chytiť sebavedomie, hrať zápas o tri dni neskôr a pokúsiť sa hrať lepšie ako v poslednom zápase. To je to, čo hľadáme. Máme veľmi mladý tím, ale s veľkou kvalitou. Máme hráčov, ktorí nám veľa dajú, ako v prípade Frenkieho, ktorý je pre nás veľmi dôležitý. Budeme sa snažiť zlepšiť túto situáciu všetci spoločne ako tím."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pepe

"Je to skvelý hráč, veľmi si ho vážim. Je jedným z kapitánov národného tímu."

Zmení sa spôsob hry Porta v porovnaní s prvým stretnutím

"V prvom zápase nám Porto robilo problémy svojím štýlom hry. Teraz budú hrať podobne. Poznáme jeho trénera, rád hrá agresívnym a intenzívnym spôsobom. Budeme sa snažiť nájsť jeho slabiny. Určite to bude ťažký zápas kvôli štýlu hry súpera."

Pozícia

"Ako som už povedal, cítim sa dobre na oboch stranách obrany. Vždy chcem byť s tímom a pomáhať svojim spoluhráčom. Som hrdý na to, že tu môžem byť. Som tu rád, milujem tento tím kvôli všetkým idolom, ktorí tu hrali. Chcem zo seba vydať maximum a pomôcť dosiahnuť víťazstvo."

[Mari Carmen Torres, Marca] Xavi nedávno povedal, že mužstvo musí zmeniť mentalitu, aby vyhrávalo trofeje. Súhlasíš s ním v otázke chýbajúcej víťaznej mentality?

"Nemyslím si, že nám chýba víťazná mentalita. Vždy som videl víťaznú Barcelonu. Máme veľmi mladý tím, ktorý nie je taký skúsený ako ja, Gundo alebo najskúsenejší hráči v tíme. To sa chytá každý rok."

[Carlos Monfort, Jijantes] Čo chýba tímu a predovšetkým vám, aby sme videli Joãa Cancela z Manchesteru City?

"No, myslím si, že som začal dobre, ale ani teraz to nie je zlé. Nie je to veľmi dobrý moment pre každého. Ale nie je to o individuálnom riešení, ale o tímovom riešení. Všetci musíme byť stopercentní, so správnou mentalitou, aby sme čelili týmto zápasom. Myslím si, že uspejeme, pretože viem, že práca, ktorú s kolegami odvádzame, má ambíciu, aby sme dokázali vyhrávať trofeje."

[Fran Carrasco, Dia del Barca] Motivuje ťa tento zápas, keďže si bývalý hráč Benficy?

"Nevnímam to tak. Je pravda, že som fanúšikom Benficy, je to najväčší rival Porta, ale teraz som futbalista Barcelony, hájim farby Barcelony. Nie je to pre mňa dôležité, chcem len získať tri body proti Portu a vybojovať postup do osemfinále."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] V Manchestri City si pod Pepom hrával veľa v strede poľa. V čom vidíš rozdiel medzi tým, čo od teba Xavi žiada z hľadiska pozície, a prístupom iných trénerov?

"Každý tréner má iný spôsob interpretácie hry. Pepovi som veľmi vďačný, pretože zo mňa urobil lepšieho futbalistu. Rovnako som veľmi vďačný Xavimu, pretože sa mi darí. Mesto a klub sa mi veľmi páčia. Snažím sa podať čo najlepší výkon bez ohľadu na to, kde hrám. Barça je pre mňa motiváciou navyše, pretože som vždy chcel byť v tomto klube."

[Guillem Borras, Iniestazo] Ako sa cítiš, keď hráš na jednej strane s Lamine Yamalom? V čom mu môžete pomôcť, aby to bolo prospešné aj pre vás?

"Lamine je úžasný futbalista, ja som hral v mládežníckom tíme v 16 rokoch a on je v prvom tíme Barçy. Na svoj vek má veľkolepý talent. Ako mu môžem pomôcť? No, vďaka mojim skúsenostiam z mnohých klubov sa mu snažím dohovoriť, aby to mal jednoduchšie. Keď mu prihrávam, snažím sa mu zabezpečiť situácie jeden na jedného, pretože to je jeho najväčšia devíza. Musíte mu pomáhať, ale aj on pomáha mne."

[Carlos Dominguez, Culemania] Myslíš si, že Joãovi Felixovi v posledných zápasoch chýbalo trochu sebavedomia pod súperovou bránkou, keď bol tak dlho bez gólu?

"Útočníci alebo krídelníci potrebujú góly, ale Felix trénuje veľmi dobre, má skvelý prístup na tréningoch aj počas zápasov. Niekedy mu tie góly chýbajú, aby chytil sebavedomie. Ale ak ich zajtra strelí, bude "najlepší na svete". Taký je futbal. Má správnu mentalitu, je na správnej ceste a robí skvelú prácu. Čo je veľmi dobré pre tím, pretože ako som povedal, nie je to individuálna záležitosť, musíme byť spolu, aby sme v tejto sezóne veľa vyhrali."

zdroj: yt: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-27 17:46:32
Veď aj môže byť,ked prehrajeme
2023-11-27 18:10:25
Zas tieto žvasty. Jeden meni čip, druhy prevracia stranu, treti pristupuje k zapasu ako k finale.