Tréner FC Porto Sergio Conceição odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred utorkovým zápasom proti FC Barcelona. Tréner ubezpečil, že jeho tím si do katalánskej metropoly prišiel po tri body.

Akú Barçu očakávate?

"Čaká nás veľmi silný, technický tím s trénerom, ktorý má bohaté skúsenosti s Ligou majstrov. Barcelona má v kádri skvelých hráčov. "

Boli by ste spokojní s remízou?

"Momentálne je pre nás dôležité len víťazstvo. Víťazstvo môže zhrnúť skvelý večer. Hľadáme dokonalosť. Každý vie, že v takomto type zápasu je motivácia maximálna. Musíme odohrať skvelý zápas. Potrebujeme skvelý večer, aby sme vyhrali."

Je vám sympatická nervózna situácia, v ktorej sa Barça nachádza?

"Barcelona síce v poslednom čase nevstupuje do zápasov dobre, ale jej koncovky sú veľmi silné. Nemyslím si, že ich ovplyvňuje tlak. Naopak, tlak vždy vnímam ako pozitívnu vec."

Ako sa darí Pepemu?

"Uvidíme. Je pre nás dôležité, že je tu kvôli tomu, čo do tímu prináša. Je to monštrum z hľadiska súťaženia. Je jedným z prvých, ktorí prichádzajú na tréning, a jedným z posledných, ktorí odchádzajú."

Budete hrať rovnako ako v prvom zápase v Porte?

"Každý zápas je iný. Naším cieľom je nastúpiť s osobnosťou a byť sami sebou. Prišli sme sem súťažiť. Zápas má rôzne momenty. V niektorých momentoch budeme viac vzadu, inokedy bude náš pressing vyšší... V Porte mal zápas určité charakteristiky a tu to bude iné. Dôležité je, ako k nemu pristúpime."

"Nepozerám sa toľko na body v tabuľke, pretože to nás môže rozptyľovať. "

Ako hodnotíte Nica?

"Nie je to jednoduché. Nico mal svoju sériu, odohral minúty a v budúcnosti ich bude mať viac, možno už zajtra. Má veľkú kvalitu, sme veľmi šťastní. Ako všetci noví hráči, aj on musí prejsť adaptačným procesom."

Zmenila Gaviho absencia vaše plány?

"Na túto otázku by mal odpovedať tréner Barçy. Niet pochýb o tom, že je to veľmi dôležitý hráč, ale viac ako na konkrétneho hráča sa treba pozerať na Barçu ako na celok."

Lichotia vám slová Xaviho a João Cancela?

"Neviem, prečo to hovoria, ale veľmi sa mi páči tá chvála. Mohol by som sa rozplývať, ale nebudem. Vážim si to. Xavi bol skvelý hráč a teraz dokazuje, že je skvelý tréner."

Obávate sa o Lamineho Yamala?

"Je to skvelý hráč so skvelými schopnosťami v hre jeden na jedného. Má pred sebou veľkú budúcnosť."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.