Zverenci Xaviho Hernándeza to dokázali a vďaka včerajšiemu víťazstvu nad Portom 2:1 si po dvoch rokoch zabezpečili účasť vo vyraďovacej fáze Ligy Majstrov. Víťazstvo nad portugalským celkom sa ale nerodilo ľahko. Leví podiel na troch bodoch má Cancelo, ktorý podal bravúrny výkon, čo potvrdzuje aj hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 7,8

Po neistom výkone pri svojom prvom štarte v La Lige v sobotu sa Peña predviedol v oveľa lepšom svetle. Aj keď stále nepôsobil veľmi sebaisto a niekoľkokrát zle prihrával, predsa len predviedol niekoľko slušných zákrokov a podal dôležitý výkon, ktorý mu pomôže nabrať sebadôveru.

Koundé - 5,7

V úvode zápasu ukázal niekoľko dôležitých zákrokov a dobre si pokryl nábehy, ale bol na konci niekoľkých chaotických momentov, kde mal šťastie, že nebol potrestaný.

Araujo - 6,8

Kapitán Barcelony, ktorý bol nasadený na pozícii pravého obrancu, keď Xavi zmenil tvar zálohy, nebol spočiatku vo svojej obvyklej najlepšej forme, ale neskôr využil svoju mentalitu bojovníka a dostal sa do zápasu.

Martínez - 6,6

Občas opäť predviedol pôsobivú rozohrávku a urobil aj niekoľko dôležitých obranných zákrokov.

Cancelo - 9,5

Začal svoj prvý zápas na ľavom kraji obrany Barcelony, rozohral niekoľko kvalitných diagonálnych prihrávok a strelil senzačný vyrovnávajúci gól Kataláncov, ktorý bol kľúčový pre to, aby ich morálka neklesla hneď po inkasovanom góle. Druhý polčas bol ešte lepší, keďže Portugalčan bol úplne všade a hral ako druhý Neymar v najlepších rokoch. Jednoducho bezchybný výkon, keď asistoval aj na víťazný gól Felixa po jednom z mnohých skvelých nábehov.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pedri - 6,9

Šikovná práca nohami, inteligentný pohyb s loptou a vytváranie šancí; Pedri bol ako vždy skvelý pri držaní lopty a distribúcii hry.

Gündoğan - 6,4

Po mimoriadne nevýraznom výkone v prvom polčase predviedol Gündoğan v druhej časti oveľa čistejší výkon a bol kľúčový v snahe tímu udržať zápas pod kontrolou.

De Jong - 7,2

Hoci mu možno vyčítať, že sa pri otváracom góle Porta dostatočne neusiloval o defenzívu, opäť ukázal, ako veľmi tím cíti jeho absenciu. Výborne postupoval s loptou dozadu a bol veľmi vynaliezavý pri svojich prihrávkach.

Raphinha - 7,4

Neustále si nabiehal po krídle, pracoval, dostával sa do streleckých pozícií a testoval brankára. Aj keď mu možno vytknúť niektoré rozhodnutia v záverečnej tretine, celkovo to bol pre Brazílčana pozitívny výkon.

Lewandowski - 5,3

Ďalší podpriemerný výkon poľského veterána, ktorý zle prihrával, príliš ľahko strácal lopty a počas celého zápasu nepredstavoval žiadnu hrozbu.

Felix - 7,1

Po slabom prvom polčase sa Felix v tom druhom rozohral a krátko po prestávke trafil brvno. Jeho aktivita bola odmenená, keď nakoniec nádherne šikovným zakončením strelil dôležitý víťazný gól.

Náhradníci

75' Ferran - 6,4

Urobil niekoľko skvelých nábehov, predviedol niekoľko efektných zákrokov a ukázal že si verí, keď niekoľkokrát vystrelil na bránu.

82' Balde - 6,1

Udržiaval poriadok po tom, čo nahradil Cancela.

90' Yamal - 6,1

Nastúpil v nadstavenom čase a hral málo na to, aby bolo čo hodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-11-29 09:41:38
To sú hodnotenia...Koude má v jednom 3 v druhom 6, Lewandovsky v jednom hodnotení 3 v ďalšom 7,2 ??? To generoval program náhodných čísel???
2023-11-29 09:41:53
ferran si verí až natoľko, že ani za živého boha nevie trafiť bránku, snaživec