Po zápase s Alavésom, v ktorom Robert Lewandowski strelil dva góly, mohli fanúšikovia nadobudnúť nádej, že sa Poliakova situácia zlepší. V dueli s Portom sme, žiaľ, opäť videli horšiu tvár útočníka Blaugranas.

Na adresu útočnej hry Blaugranas sa najmä v prvom polčase zniesla veľká kritika. Nakoniec však Rafinha a João Felix do hry Barcelony niečo priniesli. Brazílčan bol v súbojoch značne neefektívny, ale ukázal veľkú aktivitu. Dobre sa pohyboval bez lopty a snažil sa vziať hru na seba, hoci podmienky mal sťažené kvôli zlému prístupu celého tímu. Naopak, João Felix nebol v prvej polovici zápasu príliš aktívny a premárnil veľkú šancu, práve po prihrávke Raphinhu. V druhom polčase však už bol Portugalčan pre hru tímu oveľa výraznejší a jeho gól napokon priniesol Blaugranas víťazstvo.

Príliš málo sme v takomto dôležitom zápase videli od Lewandowskeho. Štatistiky Poliaka vyzerajú veľmi biedne. Lewy vystrelil iba raz, a to ešte nepresne. Vyhral 5 súbojov (z toho 4 vo vzduchu), ale v 13 z nich prehral, takže efektivita nie je nijako zvlášť vysoká. Okrem toho mal 15 strát, pričom zaznamenal len 12 presných prihrávok (presnosť 60%). Iba raz bol faulovaný. Opäť možno 35-ročnému útočníkovi vyčítať technické chyby a nepresné posielanie lôpt svojim spoluhráčom.

 

? Lewandowski… Sigh

pic.twitter.com/XE9hfZdU3b

— Barça Spaces (@BarcaSpaces) November 28, 2023

 

Niektorí by mohli obhajovať Lewandowskeho za to, že nedostával loptu. Áno, týchto šancí nebolo veľa, ale ako vidno z uvedeného príkladu, Poliak mal veľmi dobrú príležitosť na strelenie gólu a ani len nevystrelil. Navyše možno mať isté pochybnosti o Lewandowskeho postavení na ihrisku. Jeho heatmapa ukazuje, že mohol chýbať napríklad v pokutovom území, keď často prihrával do krídla. Bohužiaľ, ani medzi Lewandowskim a ostatnými útočníkmi nie je vidieť veľa porozumenia. Estadi Olimpic bol netrpezlivý aj s prístupom Poliaka, čo sa prejavilo v samom závere, keď sa útočník veľmi pomaly vracal z ofsajdu, kvôli čomu Barça prišla o loptu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-11-29 14:07:03
Už aby tu byl Roque. Nečekám, že z něj hned bude zázračný spasitel, ale mohl by pomoc Lewymu oddechnout a zdravá konkurence taky nebude na škodu. Momentálně bych na Atlety viděl v základu raději Ferrana než Lewandowskiho...
2023-11-29 14:13:36
Bohužel Lewa už je stínem toho hráče kterým býval. Přeci jen už má svůj věk a nemyslím si že jeho špatná hra je kvůli tomu že ho tým nedokáže využít. Sledoval jsem i zápasy Poláků v kvalifikaci a působil tam stejně marně jako u nás. Navíc už to trvá dlouho, od MS.