Kataláncom sa po Porte podarilo zdolať aj nesmierne silné Atlético Madrid po najlepšom výkone v prebiehajúcom ročníku. Vzhľadom na situáciu v tabuľke ide o mimoriadne cenné body. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Veľa dobrého futbalu a plný počet bodov

Na toto stretnutie sme čakali plní neistoty, čo Xaviho zverenci predvedú. Veď rozbehnuté Atlético je súper, s ktorým si Barcelone nemôže dovoliť hrať taký futbal, aký v posledných týždňoch predvádza. Našťastie sa domáci zhostili svojej úlohy a na zápas nastúpili veľmi koncentrovane, čo sa prejavilo v oveľa lepšej organizácii hry. Najmä v defenzíve. Raphinha tvrdo pracoval a zaznamenal asistenciu, Felix sa zapísal do streleckej listiny v dôležitom súboji a Ronald Araujo bol viac ako 90 minút skutočným lídrom. Zlá nebola ani spolupráca stredopoliarov, ktorí zaznamenali celkovo 229 presných prihrávok. Škoda len neefektívnosti Róberta Lewandowskeho, kvôli ktorej sa o body bojovalo až do samého záveru, pričom situáciu musel zachraňovať Iñaki Peña.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Rozhodovanie v najhoršom španielskom štýle

Celý barcelonský tím podal veľmi solídny výkon a sťažovať sa dalo len na Lewandowskeho, ale hlavne na efektivitu. Na druhej strane veľkú nevôľu možno mať voči rozhodcovi, ktorý zjavne stratil kontrolu nad stretnutím. Je nevysvetliteľné, že rozhodca svojím pohybom na ihrisku bráni hre, čo vedie k strate držania lopty, a potom nechá pokračovať v akcii. Pochybnosti možno mať aj o mnohých z desiatich žltých kariet, ktoré dnes ukázal hráčom a Xavimu. Občas sa zdalo, že o priebehu hry už nerozhodujú hráči a začína rozhodca, ktorý len vyvoláva zbytočné diskusie a obmedzuje efektívny hrací čas. Aj by sme napísali, že máme nádej na lepšie rozhodovanie v budúcich zápasoch, ale pri pohľade na okolnosti je to naivné.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-04 06:28:09
Bolo jasne vidno, že rozhodca uz nevedel ako a začo, tak začal Barcelončanom vyťahovať karty za nezmysli, len aby vyrovnal skóre kariet. Azpi mal ísť pekne pod sprchy, mal tam 3 kartové zákroky, ale rozhodca bol proti, rovnako ako proti penalte po jasnom faule na Felixa pri malom vápne. A úplne nepochopiteľné je, že keď ho prvý krát trafila lopta, hru prerušil, ale keď ho druhý krát trafila a založil tým akciu Atlétov, tak to ponechal. Dúfam, že po vzore Marciniaka, si tento pán nejaký čas nepískne. A trošku aj k Lewovi, keď ho hráči nehľadajú, tak je neviditeľný, keď ho hľadajú, spáli všetko, za mňa je to jasný signál, že tam nemá už miesto. A veľká pochvala pre Piňu, nesklamal a odchytal na najvyššej úrovni, mal by začať hrávať pravidelne.
2023-12-04 07:11:29
Včera to bolo konečne aktívne a snaživé dopredu, pevné vzadu. Lewa sa konečne dostal k lopte (takže už nikto nemôže povedať, že nedostával lopty, mal aj momenty, kedy si loptu pekne spracoval, chýbala však stále efektivita. Ani Kounde nepodal dobrý výkon, je dosť neistý. Ale zvyšok tímu hral veľmi dobre.
Rozhodca nič moc, ale aspoň to celé nezarezal nejakou pofidernou penaltou.