Zápas Barcelony proti Atléticu sa nezaobišiel bez kontroverzií rozhodcov. Rozhodca José Maria Sánchez Martínez urobil niekoľko nepochopiteľných rozhodnutí a nebol to jeho najlepší deň.

Už v prvom polčase sa hlavný arbiter predviedol naplno. Sánchez Martínez dvakrát zastavil akciu Barcelony, keď zasiahol loptu. Kým v prvom prípade zastavil hru, druhá situácia bola vyslovene šokujúca. Rozhodca sa postavil do cesty İlkayovi Gündoğanovi a jasne mu zabránil pokračovať v hre, čím spôsobil, že Nemec stratil loptu. Napriek tomu Sánchez Martínez nenariadil Blaugranas pokračovať v akcii a Atlético mohlo vyraziť do protiútoku.

Ďalšia situácia sa týkala Hermosovho zákroku na Joãa Felixa. Obranca jasne fauloval hráča Barcelony. Marco van Basten, ktorý stretnutie komentoval, priznal, že tomu nerozumie, pretože ak by sa to stalo v strede ihriska, Hermoso by dostal žltú alebo možno aj červenú kartu. Napriek tomu sa portál Archivo VAR domnieva, že išlo o dobré rozhodnutie rozhodcu, hoci argumenty typu "Portugalčan už vystrelil" a "kontakt nemal intenzitu presahujúcu normálnu" sa nezdajú byť presvedčivé.

Sánchez Martínez dostal pomerne vysoké hodnotenie 6,0 a podľa portálu mal jeho výkon viac svetlých stránok ako tienistých. Archivo VAR naopak uvádza, že Cancelo mal v prvom polčase dostať žltú kartu za šliapnutie na súperovho hráča. Napriek tomu mal človek dojem, že Sánchez Martínez bol vo svojich rozhodnutiach nedôsledný a viaceré fauly (napríklad ten Arauja pred pokutovým územím Barcelony na konci druhého polčasu) boli veľmi diskutabilné.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-12-04 07:29:07
Ano, no predovsetkym v druhom polcase niekedy medzi 75 tou a 90 ou minutou zo seba spravil uplneho gaspara. Normalne sa vypol
2023-12-04 07:45:43
Hovorilo sa, ze anglicki rozhodcovia su najlepsi....uz dlhsiu dobu to neplati a to co predviedol vcera rozhodca v zapase MCity - Tottenham pred koncom zapasu za nerozhodneho stavu, tak taku haluz som este nevidel....cudovali sa tomu vsetci a rozoberali to aj v studiu ako velke pochybenie..........