Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v nedeľňajšom zápase 15. kola španielskej ligy nad Atléticom Madrid 1:0. Tréner hostí Diego Simeone sa vyjadril k priebehu zápasu a dostal aj otázku týkajúcu sa výkonu Joãa Felixa.

Pomalý vstup do zápasu

"V prvom polčase boli lepší. Mali sme tam akciu Molinu, ktorá mohla byť nebezpečná, a rozohrávku Arauja, ktorý zblokoval Griezmanna. Napriek tomu, že sme nemali najlepší prvý polčas, mali sme tieto šance. Oni mali príležitosť Joãa, ktorú zblokoval Oblak. V druhom polčase nás zmeny oživili, dodali nám dynamiku v strede poľa a vpredu. Myslím si, že v druhom polčase sme si zaslúžili skórovať. Brankár odviedol skvelú prácu pri bránení Memphisovej strely z priameho kopu a je škoda, že v období, keď sa nám darilo a mali sme štyri príležitosti na skórovanie, sme nedokázali byť takí efektívni ako v prvom polčase."

Začiatok stretnutia

"Začali lepšie, mali viac osobnosti s loptou. Keď sme ju mali my, hneď sme ju stratili. Nepokračovali sme v hre, preto sme sa v prvom polčase trápili a preto sa to zmenilo. Mužstvo sa zlepšilo a od druhého polčasu malo šance na vyrovnanie."

Výkon Joãa Felixa

"Nehovorím o našich súperoch. Hovorím o našom tíme, z druhého polčasu si zoberiem niekoľko dobrých vecí."

Bez víťazstva proti Barcelone v lige

"Sú časy, keď sa takáto situácia opakuje. Život sa točí v kruhu a jedného dňa nám príde do cesty niečo dôležité. Stalo sa to už pri remíze, ktorá nám vyniesla víťazstvo v lige. Opakuje sa to už niekoľko rokov, je čas to zmeniť."

Pocity po zápase

"Prvý polčas sme nehrali tak dobre ako druhý. Druhý polčas bol súťaživý, hralo sa odzadu, kde oba tímy hľadali góly, my sme boli bližšie k streleniu gólu. V prvom polčase sme však okrem Molinu a Griezmanna mali veľmi málo šancí. V prvom polčase boli presvedčiví a využili to, pretože mali tú najkrajšiu vec vo futbale, ktorou je presvedčenie."

zdroj: as.com
foto: twitter/atletico

Diskusia

3 komentáre
2023-12-04 14:59:36
Ak si Atletiko zaslúžilo streliť v druhom polčase gól, tak Barcelona si zaslúžila aj 2-3 ... Raphinhova tyčka ... Yamalov a Ferminov nájazd ...
2023-12-04 17:47:57
Posledných 10 minút vďaka rozhodcovi, ste mali aspoň aké také šance. Mali sme vás pod palcom celý zápas a môžete byť radi, že ste neodišli s debaklom. 😉😉