Xavi sa po sérii troch zápasov Barcelony bez víťazstva ocitol v ťažkej situácii a zatiaľ sa zdá, že v ďalšom stretnutí s Almeríou sa bude musieť zaobísť bez svojho kľúčového hráča. Frenkie de Jong totiž v tomto stretnutí určite nenastúpi.

Dôvodom je, že Holanďan včera dostal piatu žltú kartu v ligovej sezóne, v dôsledku čoho si bude musieť odpykať jednozápasový dištanc. De Jong po treste od rozhodcu Ortiza Ariasa ešte dvakrát fauloval súpera, no rozhodca zachoval chladnú hlavu a nevylúčil ho z ihriska, hoci sa toho dožadovali hráči Valencie. Stredopoliar si udržiava vysokú formu a včera bol dokonca vyhlásený za najlepšieho hráča stretnutia s Los Che, takže jeho absenciu by Xaviho tím mohol silno pocítiť.

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

Pre De Jonga to teda bolo posledné oficiálne vystúpenie v roku 2023. Holanďan namiesto toho bude môcť nastúpiť v prvom zápase nového roka, keď sa Barcelona stretne s Las Palmas, ktorému sa v tejto sezóne darí. Stredopoliara ešte pred Vianocami čaká cesta do zámoria, keďže Barça má naplánovaný priateľský zápas v Spojených štátoch.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-12-17 14:34:11
Podľa mňa to urobil naschvál, mal na konte niekoľko faulov, mohol s kľudom vidieť aj druhú žltú, ale rozhodca sa nejako nie a nie k tomu odhodlať. Ale ak je pravda, že nechcel hrať ani proti Antverpam, tak si asi takto vynútil voľno. A MOTM si podľa mňa viac zaslúžil Felix, FDJ niekoľko krát špatne rozohral s gól, ktorý sme dostali zase pramenil z toho, že sa nechal oklamať súperom, rýchlo prestal presovať a vypustil súboj a už sa iba pozeral ako sa nám vezie gól. Samozrejme obrana tomu nepomohla a s Koundem to išlo riadne dolu vodou.
2023-12-17 15:05:52
FdJ je pre nas klucovy, urcite. Ale ak nedokazeme Almeriu porazit bez neho, tak je nasa situacia ovela horsia, nez som si doteraz myslel (a optimisticky nie som). Coskoro zistime....