Zverenci Xaviho Hernándeza síce porazili Almeríu, ale výkon tímu mal od dokonalosti nesmierne ďaleko. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Sergi Roberto zachránil tím pred totálnou hanbou

Barcelona bola dnes naozaj blízko k totálne blamáži. Almería mohla získať bod a dokonca aj vyhrať, k čomu jej pomohol aj otrasný prístup obrany hostí. Sergi Roberto, ktorý naskočil do zostavy po absenciách Pedriho a De Jonga, sa ukázal ako rozhodujúci. Barcelonský kapitán sa ukázal nielen efektívnejší ako útočníci, ale aj oddanejší ako väčšina jeho spoluhráčov. Zápas mohol a dokonca mal zakončiť hetrikom, ale v prvom polčase premrhal príležitosť a po prestávke ešte trafil brvno. Škoda len, že to bolo vlastne to najlepšie, čo Barcelona v tomto stretnutí predviedla...

Najhoršie: Žiadne známky zlepšenia ani proti katastrofálnej Almeríi

Dala sa vymyslieť lepšia príležitosť na prelom ako zápas proti najslabšiemu tímu ligy hraný na vlastnom ihrisku? Pravdepodobne nie. Zásadná otázka znie: kedy môžeme v takomto prípade hovoriť o prelome? Dá sa za takýto prelom považovať aj vydreté víťazstvo 3:2? Úprimne o tom pochybujeme. Barcelona opäť hrala zle, neefektívne a neisto v obrane. Nebolo vidieť žiadne zlepšenie, hoci čelila tímu, ktorý v tejto sezóne získal vonku len jeden bod. Nie je možné pozerať sa dopredu s optimizmom, keď sa z teoreticky najľahšieho zápasu sezóny vykľuje taká náročná výzva. Xavi tento súboj vyhral, ale jeho obraz v očiach fanúšikov sa nezmenil.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
jirkam Premium
2023-12-20 21:48:55
To je paradox,Sergi zachránil Xaviho
2023-12-20 21:56:14
Toto už musí byť dno, nechce sa mi veriť, že to môže byť ešte horšie.