Tento rok sa trápenie fanúšikov pri pohľade na hru FC Barcelona našťastie končí. Blaugranas dnes síce dokázali poraziť Almeríu, ale len 3:2, pričom tŕpli až do záveru zápolenia. Poďme teda hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 5,5

Ak by Araujo a Christensen ešte nespôsobovali Barcelone dostatok problémov, ruku k dielu priložil aj Peña, keď nechytil loptu pri druhom vyrovnávajúcom góle. Pravdaže, na vine bol aj Araujo, ale tam musí byť brankár silnejší. Neskôr sa však stal hrdinom a z bezprostrednej blízkosti predviedol hviezdny zákrok.

Cancelo - 6,2

Sotva sa presadil na ihrisku, vytváral si polovičné šance. Niekoľkokrát tiež prišiel o loptu v nebezpečných priestoroch.

Araujo - 4,6

Absolútny prepadák od Arauja, ktorý bol dnes paradoxne najlepším hráčom Almeríe a vytvoril pre súpera tri až štyri šance. Pri prvom góle zahral Baptistaovi do kariet a pri druhom góle Almeríe sa úplne zrazil s Iñakim Peñom.  Jeho hlavička však viedla k úvodnému gólu Raphinhu.

Christensen - 5,7

Christensen dnes vyzeral veľmi nevýrazne a ťažko stíhal Arribasa, ktorý ho niekoľkokrát prekonal. Bol čiastočne zodpovedný aj za gól.

Balde - 5,8

Balde opäť predviedol majstrovskú triedu v príšernom rozhodovaní, keď sa niekoľkokrát nedokázal včas alebo vôbec uvoľniť.

Fermín - 5,8

López predviedol ničím výnimočný výkon, keď sa často strácal, zatiaľ čo Barcelona držala loptu v moci. Aj tak toho neurobil veľa, o čom by sa dalo písať.

Gündoğan - 6,8

Gündoğan je opäť jedným z najlepších hráčov na ihrisku, momentálne vyzerá ako zlato v škatuli plnej medi. Ako šestka dirigoval hru skvele a z hlbších pozícií vytvoril pre svojich spoluhráčov viacero pološancí, ktoré však neboli zakončené. Nevyužil však šancu vyhrať zápas hlavičkou z pol metra. Bohužiaľ.

Sergi Roberto - 8,9

Roberto podal v strede poľa solídny výkon, keď neustále držal loptu, recykloval ju a nechával Gündoğanovi priestor v poli. Na začiatku zápasu netrafil odkrytú bránu, ale neskôr si to vynahradil. Druhý gól Barcelony strelil hlavičkou, po ktorej by väčšina útočníkov túžila celú svoju kariéru, a potom skóroval víťazný gól s vynikajúcim zakončením, keď si nabehol do pokutového územia. Mohol mať aj hetrik.

Raphinha - 8,4

Raphinha si určite zaslúžil viac, keďže vytvoril niekoľko vynikajúcich šancí. Počnúc samotnými úvodnými tromi minútami, keď lopta cez päťku preletela len tak. Potom našiel v šestnástke aj nekrytého Sergiho Roberta, ktorý však nezakončil. To sú len dva príklady z mnohých, ktoré neboli využité. Strelil však úvodný gól zápasu, pretože bol v správnom čase na správnom mieste. A nakoniec asistoval Robertovi na druhý gól.

Lewandowski - 6,9

Slová nestačia na to, aby sme dokopy vyjadrili frustráciu, ktorú za sebou Lewandowski opäť zanechal svojím zakončením. Už sa neprediera do šancí, pri centroch a prihrávkach je neustále mimo pozície, a keď je na ich konci - s prispením súpera -, nedokáže ich zakončiť. Ale má aspoň asistenciu na víťazný gól, keď skvele prihral Robertovi do šestnástky. Musí sa však zlepšiť.

Felix - 5,2

Nulový výkon v prvom polčase a zaslúženie ho Xaviho striedal.

Náhradníci

46' Koundé – 6

Po väčšinu druhého polčasu si počínal dobre, ale bol jedným z dôvodov, prečo Almería dostala tretiu šancu na vyrovnanie, keď počas nastaveného času stratil z dohľadu hráča, ktorého mal kryť. Zachránil ho Peña.

46' Torres – 7

Torres vytvoril za dve minúty po svojom nástupe do hry viac nebezpečenstva ako Lewandowski za 45 minút predtým. Hoci neskóroval ani neasistoval, sám zmenil smerovanie zápasu a zaslúži si za to uznanie.

67' Romeu - 5,2

Sebavedomie Romeua je na bode mraz a nepomôže mu ani jeho dnešný výkon. Nedokázal si poradiť s Arribasom, čo viedlo k vyrovnávajúcemu voľnému kopu. V závere stretnutia stratil aj svojho hráča v pokutovom území.

76' Yamal - 6,4

Neurobil dosť na to, aby si zaslúžil hodnotenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
Lapi Premium
2023-12-20 22:31:40
Je to obrovská trápenka. Dúfajme, že im výlet za veľkú mláku a sviatky vyvetrajú hlavu a na na nový rok prídu ako vymenení...
2023-12-20 22:35:48
Dva postrehy z dnesneho zapasu. Individualne vykony stale klesaju a klesaju. A rozhodcovia maju naozaj nakazane nepiskat penalty proti barcelone tusim uz 12 co bolo uplne odignorovanych. A ani si napamatam ze by sme nejaku v lige kopali tento rok. To uz je aj statisticky nemozne. Futbal uz je skorumpovany od hlavy az po paty. Grc