Barcelona včera večer prerušila sériu troch zápasov bez víťazstva vo všetkých súťažiach, keď na Montjuïc porazila Almeríu. Úradujúci majster La Ligy však nepredviedol zďaleka presvedčivý výkon, ale Sergi Roberto v druhom polčase zabezpečil veľmi potrebné víťazstvo.

Najmä v prvom polčase sa nebolo na čo pozerať a to vyvolalo hnev trénera Xaviho Hernandeza, ktorý sa na pozápasovej tlačovej konferencii ohradil proti výkonu svojho tímu.  Katalánsky denník Mundo Deportivo navyše informuje, že Xavi bol počas polčasovej prestávky v súboji s Almeríou veľmi nahnevaný a počas prestávky to dal svojim hráčom v šatni najavo prostredníctvom niekoľkých ostrých kritických poznámok.

Dôsledkom toho všetkého bolo, že Xavi podľa niektorých svedkov svojim hráčom okázalo vynadal. Denník dodáva, že tréner konkrétne kritizoval jedného hráča a to Roberta Lewandowskeho za jeho hru v prvom polčase. Poľský útočník hral fádne a Xavi mu to dal najavo, pričom veterán bol jednou z obetí trénerovej nekompromisnej kritiky počas polčasovej prestávky. V druhom polčase zaradil vyšší prevodový stupeň a prihral na víťazný gól Sergiho Roberta.

Bolo jasné, že Xavi bol po prvom polčase veľmi nahnevaný a okrem toho, že sa počas polčasovej prestávky pustil do svojich hráčov, urobil aj dve veľké zmeny, aby zmenil priebeh zápasu. João Felix a Andreas Christensen sa v prvom polčase trápili a tréner ich v polčase nahradil Ferranom Torresom, respektíve Julesom Koundem.

Xaviho pozápasové slová tiež jasne ukázali, že ani zďaleka nebol spokojný s tým, čo videl zo strany tímu, najmä v prvom dejstve: "Tento zápas sa mal skončiť 2:0 alebo 3:0, ale mužstvo nemá takého ducha, ako v minulej sezóne. Chýba nám agresivita a sústredenosť. Je to neprijateľné. Ako tréner som hráčom povedal, že nemôžem akceptovať prvý polčas. Nie sme Barça z roku 2010. To, čo nám chýba v efektivite, musíme dohnať v agresivite. Takto nemôžeme hrať," uviedol.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2023-12-21 11:30:08
Neni Gavi, neni agresivita. Nechápem ale, prečo keď hrá Lewa úplne hov**, pokaždé ide dolu Felix. Keby dal dolu Lewu, myslím, že Felix a Torres by spravili viac. A obrana by asi potrebovala poriadne preplesknúť, lebo mi to pripadalo, že sa už aj Araujo spustil na úroveň Christensena. A rozhodne celý tým by mal začať trénovať strely na bránu.
2023-12-21 11:30:11
Tak hlavně ,že Lewandowsky se trápí skoro rok ,ale jeho nesundá .