Katalánci odštartovali rok 2024 víťazne, keď sa im na výjazde podarilo poraziť nepríjemné Las Palmas. Prvý polčas v podaní Blaugranas nebol dobrý, no v druhom už nenechali nič na náhodu. 3 body sú zaslúžené, poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 5

Veľmi diskutabilný výkon Iñakiho Peñu, ktorý sa neponáhľal, aby včas zabránil gólu Las Palmas. Namiesto toho, aby loptu chytal, ju neustále boxoval a vyrážal.

Balde - 6,5

Urobil niekoľko dobrých nábehov s loptou, osamotený prekonal pressing, ale často nenašiel správne načasovanie alebo priestor na uvoľnenie svojich spoluhráčov. Niekedy bol však jediným útočníkom Barcelony.

Koundé - 6

Príliš často strácal loptu v nebezpečných priestoroch a aj na pravom krídle nebránil dostatočne dobre.

Araujo - 6

Čiastočne má prsty v inkasovanom góle, keď si nepostrážil svojho hráča. To sa v posledných týždňoch stáva často.

Cancelo - 6

V 11. minúte vystriedaný pre zranenie.

Frenkie de Jong - 7,5

Zďaleka najlepší hráč Barcelony na ihrisku, De Jong bol pre tím jediným východiskom medzi stredom poľa a útokom, úspešne spájal tieto formácie loptami ponad obranu súpera.

Gündoğan - 7,4

Jeden z pokojnejších večerov pre Gündoğana, ktorý v strede poľa neurobil taký rozdiel, aký by mal. Nakoniec sa však predsa len presadil, keď v nadstavenom čase vybojoval a premenil penaltu.

Sergi Roberto - 6,9

Roberto predviedol solídny prvý polčas, keď bol zrejme jediným hráčom, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci Las Palmas. Mal aj skórovať, ale namiesto toho sa rozhodol pre prihrávku, ktorá išla mimo. Nakoniec si pripísal asistenciu, čo len potvrdzuje jeho solídny výkon.

Raphinha - 5,8

V prvom polčase nedokázal úspešne prekonať pressing a ofsajdovú pascu, ale v druhom polčase predviedol lepší výkon. Ale to bolo príliš málo a príliš neskoro.

Lewandowski - 5,2

Neviditeľný počas celého zápasu.

Ferran Torres - 7,1

Splatil Xaviho dôveru v neho solídnym výkonom - s prehľadom najlepší z ofenzívnej trojice. Dobrým zakončením strelil vyrovnávajúci gól a pravdepodobne mal zostať na ihrisku až do konca zápasu.

Náhradníci

11' Christensen - 6,6

Bez komentára zo strany barcauniversal.com.

72' Yamal - 5

Mal byť poslaný na trávnik skôr, ale tiež sa mal viac zapájať do hry.

72' Felix - 6

Darilo sa mu nabiehať za obranu, ale sklamaním bolo jeho rozhodovanie.

78' Roque - 5,2

Odkrútil si premiéru, no do hry sa nezapojil, ako by si želal. Urobil niekoľko solídnych nábehov a nakoniec mal šancu skórovať v situácii 1 na 1, ale loptu poslal vedľa.

78' Fermín - 6,4

Opäť sa mal dostať na ihrisko skôr. Urobil rozdiel, v záverečnej tretine nachádzal nabiehajúcich hráčov a vytvoril niekoľko šancí.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-01-05 10:51:40
Lewa zas a znova najslabší či už na ihrisku a takisto aj v hodnotení. Ďalší zápas dúfam znova v základe.
2024-01-05 11:10:08
Chcem sa vyjadriť k hodnoteniu troch hráčov a ich výkonom:
1, Peňa - mne ten hráč pripadá ako spomalený a plný neistoty. Pri góle keby bol skočil do centra rybičkou (tak ako to robí Stegen) som presvedčený, že by bol loptu chytil, ale on ide do centra ako hadzanársky brankár...hohami dopredu...nepochopiteľné!!!
2, Balde - ten počas celého zápasu neposlal jeden dobrý center. Akoby nevládal do lopty poriadne kopnúť. Buď jeho center zrazili obrancovia telom, alebo ho pretiahol cez pokutové územie do miest, kde nebol nikto. Balde ide výkonmi veľmi, ale že veľmi rapídne dole vodou!!!
3, Raphinha - tento poplašený krídelník bol počas zápasu minimálne 8-9x v ofsajde. Je nemysliteľné, aby si počas zápasu nevedel ani raz ustriehnu svoje postavenie a o jeho strelách sa ťažko dá hovoriť ako o strelách, pretože tie ohrozovali jedine divákov na š poschodí tribún. Nemôžem povedať že sa nesnažil, ale tá jeho snaha mi pripadala ako bez rozmyslu a strašne jednotvárna!!!
Ináč v podaní Barce ďalší otrasný výkon z veľmi šťastným koncom. Som presvedčený, že ak by bola Barca v nastavenom čase viedla, tak rozhodca tu penaltu neodpíska, ale v tomto prípade nám pomohol aj keď to penalta bola čistá (otázka je, či by Gindogan bol loptu pri tom náskoku svojou postavou dočiahol)!!!