Katalánci si v 1/16finále Copa del Rey poradili s Barbastrom na jeho pôde, vyhrali 2:3 a postúpili do ďalšieho kola pohára. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšia vec: Postup, bez rozpakov

Xavi poslal na ihrisko počas 90 minút prakticky všetkých dôležitých hráčov vrátane Koundého, Arauja, De Jonga, Gündoğana, Raphinhu a Roberta Lewandowskeho. Napriek tomu sa o postup muselo bojovať až do posledných minút a súperovi sa podarilo streliť dva góly. Koniec koncov, o mesiac či dva si už sotva niekto spomenie, ako vyzeral duel s Barbastrom, takže postup si treba vážiť. Štatistiky si vylepšil Raphinha, ktorý má v tejto sezóne na konte už 4 góly a 8 asistencií vo všetkých súťažiach. Ďalšie minúty dostal Vitor Roque, dobre sa predviedol Hector Fort a Fermín López potvrdil svoje kvality. Tréneri si z tohto zápasu určite môžu vziať cenné ponaučenie, hoci si ho nikto nebude chcieť dlho pamätať.

Najhoršie: Trápenie so slabým súperom a zranenie Martíneza

Barbastro je mimoriadne slabý súper. Napriek tomu Barcelona dovolila domácim streliť dva góly. V oboch prípadoch to boli Xaviho zverenci, ktorí vytvorili príležitosti pre súpera a opäť zlyhali v defenzíve. Výsledkom bol nervózny záver, v ktorom opäť nebola núdza o nevyužité príležitosti a chyby v obrane. Xavi chcel dnes dať aspoň pár minút hry Martínezovi, ktorý si už dlhšie lieči zranenie. Bohužiaľ, stopér už po niekoľkých minútach opustil ihrisko s ďalším zranením. To je samozrejme hrozná správa pred španielskym Superpohárom. O to viac, že rozostavenie obrany necháva veľa priestoru na zamyslenie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-08 10:49:45
najlepšie je, že to ešte nie je celkom najhoršie, aj keď len o kúsok