Tretia oficiálna súťaž Barcelony v tejto sezóne sa začala v nedeľu večer. Katalánci cestovali do španielskej provincie Huesca, kde sa v 1/16finále Copa del Rey stretli s tímom Union Deportiva Barbastro, a zápas zďaleka nebol prechádzkou ružovou záhradou.

Katalánci sa v 18. minúte ujali vedenia zásluhou Fermína Lópeza a päť minút po prestávke zdvojnásobil ich náskok Raphinha. Adria de Mesa strelil kontaktný gól, ktorým vrátil domácim jeden bod, a potom sa zdalo, že Robert Lewandowski z penalty v 88. minúte pečatil výsledok.

Napriek tomu, že Barbastro pôsobí v štvrtej španielskej divízii, v druhej časti stretnutia sa Barcelona poriadne natrápila. Gól Marca Prata v koncovke vyvolal paniku a návrat Barbastra do zápasu už nebol vylúčený. Napriek tomu si Barcelona udržala svoj tesný náskok a postúpila do ďalšieho kola súťaže. A my sme poďme pozrieť na 3 hlavné závery z tohto súboja.

Postup

Na čom záleží, je to, že Barcelona vyhrala v riadnom hracom čase vo vyraďovacom zápase, čo je pre Xaviho samo o sebe veľkou novinkou. Koniec koncov, forma Blaugranas v poslednom čase nebola o nič lepšia. Mnohí očakávali, že do tohto stretnutia vstúpia ako obrovskí favoriti a že proti nim budú povzbudzovať tisíce fanúšikov, a preto sa psychická odolnosť Barcelony ocitne na skúške.

Napriek tomu začali zápas a viedli ho s veľkým zámerom. Blaugranas nemali proti UD Barbastro núdzu o šance, pretože si počas večera vytvorili neuveriteľných šesť veľkých príležitostí.  Ďalej mali 24 striel, z ktorých 11 smerovalo na bránu a 8 bolo zblokovaných. Je diskutabilné, ako hlboko možno z uvedených štatistík vyvodiť závery o forme Barcelony. Niekto môže namietať, že proti tímu zo štvrtej ligy mala byť bilancia dominantnejšia, zatiaľ čo iní budú chváliť schopnosť tímu nájsť aspoň 3 góly v súčasnej situácii. Dôležité však je, že Barcelona zvládla úlohu a postúpila do osemfinále. V ďalšom kole ju celkom jednoznačne nečaká ľahký súper.

Skvelý štart - neohrabaná koncovka

Stretnutie Barcelony proti Las Palmas uprostred týždňa, ako aj predchádzajúce zápasy tímu, sledovali zvláštny trend. Vo väčšine posledných stretnutí boli Xaviho zverenci v prvom polčase slabším tímom, často dokonca inkasovali úvodný gól. Potom nasleduje obdobie retrospektívy v šatni a hráči sa následne vrátia odhodlaní vrátiť sa do zápasu v neskoršom štádiu.

Včerajší súboj bol v tomto zmysle veľmi odlišný. Barcelona začala zápas výborne a v prvom polčase bola o parník lepším mužstvom. V druhom polčase však hráči opäť vypli. Blaugranas v druhom polčase ani zďaleka neprehrávali, ale často dávali Barbastro šancu na nebezpečné kontry. Obrana miestami neexistovala, pričom nováčikovské chyby robil aj Iñaki Peña.

V druhom polčase sa štvrtoligista dostal do dvoch veľkých šancí, ktoré bez zaváhania využil. Podobne ako v poslednom ligovom zápase, aj včera večer proti Barbastro rozhodol o víťazstve Barcelony iba gól z penalty.

Španielsky superpohár

Po víťazstvách v prvých dvoch zápasoch novej sezóny Barcelona poriadne otočila svoju výsledkovú situáciu. Teraz však smeruje do Saudskej Arábie, kde bude bojovať o trofej zo Španielskeho Superpohára. Vzhľadom na obsadenie turnaja však Kataláncov nečaká jednoduchá úloha.

Barcelona v semifinále čelí Osasune, no sebavedomie jej môže dodať včerajšie víťazstvo v Copa del Rey. Avšak tentokrát je v hre veľmi veľa a to v zápase, v ktorom čelia prvoligistovi v porovnaní s tímom zo štvrtej ligy. Ako obhajca španielskeho Superpohára bude Barcelona pod tlakom, aby opäť zvládla svoju úlohu. Napriek tomu sa musí v priebehu niekoľkých dní veľa zmeniť, aby mala hmatateľnú šancu.

Uvidíme teda, aká verzia jadra Kataláncov sa objaví na ihrisku v Saudskej Arábii koncom tohto týždňa. Výsledky môžu Barcelone dodať alebo zlomiť sebavedomie do konca sezóny.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.