Zverenci Xaviho Hernándeza dokázali poraziť Unionistas na jeho trávniku 3:1 a postúpiť do štvrťfinále Copa del Rey. Zápas sa nevyvíjal podľa predstáv Blaugranas, keď opäť inkasovali ako prví, ale v druhom polčase zabrali a vybojovali zaslúžený postup. Poďme na známky pre jednotlivcov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 7,4

V prvom polčase nemal veľa práce napriek neistej obrane tímu. Nemožno mu vyčítať inkasovaný gól, keďže to bola absolútna bomba z bezprostrednej blízkosti. V záverečných minútach zápasu predviedol niekoľko kritických zákrokov, aby zabránil domácim dostať sa do zápasu.

Sergi Roberto - 6,7

Kapitán nastúpil po dlhej prestávke na poste pravého obrancu a pochopiteľne sa sústredil na útočné prvky svojej hry. Jeho defenzívna nedbanlivosť a takmer neexistujúca prítomnosť spôsobili, že Barcelona bola vzadu zraniteľná a úvodný gól Unionistas tak prišiel po centri z jeho strany.

Koundé - 7,7

Francúzsky obranca bol väčšinu zápasu v defenzíve a výrazne sa podieľal na tvorbe hry, keď sa počas zápasu dotkol lopty viac ako 100-krát. Jeho najväčším prínosom však bol gól z diaľky v 69. minúte, ktorým dostal Barcelonu do vedenia a zabezpečil jej tri body. O niekoľko minút neskôr asistoval pri góle Baldeho.

Christensen - 5,9

Dánsky reprezentant nastúpil v zápase a v prvom dejstve zaznamenal dva zákroky a štyri vyhraté súboje. Jeho distribúcia lopty bola bezchybná, hoci nesie časť viny za inkasovaný gól. V polčase ho vystriedal Pau Cubarsi, zrejme kvôli zdravotným problémom.

Balde - 6,8

Španielsky obranca nemal veľa defenzívnych úloh, ale hojne sa zapájal do ofenzívy. Presne prihral 100% svojich prihrávok, všetky pokusy o dribling boli úspešné a svoj výkon zavŕšil gólom na 3:1 v 73. minúte.

De Jong - 6,4

Holanďan mal ďaleko od svojho najlepšieho ja a v prvom polčase predviedol zriedkavo fádny výkon. De Jong bol silný v držaní lopty, ale chýbala mu prítomnosť hráča, s ktorým by mohol kombinovať na jeden dotyk, a tak strácal loptu častejšie ako zvyčajne.

Romeu - 6,9

Jeden z lepších výkonov pivota vzhľadom na jeho nedávny pokles formy. Defenzívny stredopoliar zostal na svojom mieste, v prvom polčase zohral kľúčovú úlohu pri vytváraní a udržiavaní držania lopty a v súbojoch, do ktorých zasiahol, bol takmer bezchybný.

Fermín - 6

Xavi dal odchovancovi La Masie možnosť zahrať si proti Unionistas v základe, ale jeho výkon v prvom polčase nebol príliš presvedčivý. Za 45 minút López zvládol len 28 dotykov a jeho presnosť prihrávok bola nižšia ako 70%. V druhom polčase ho vystriedal Pedri.

Ferran Torres - 7,8

Torres bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku, ak nie najlepším. V ofenzíve bol neustále hrozbou a pohyb mimo lopty držal domácich v obrane na nohách. Španiel zaznamenal tri kľúčové prihrávky len v prvom polčase a zároveň strelil vyrovnávajúci gól Barcelony na konci prvého polčasu. Gól padol po  sóle, ktoré zakončil s veľkou istotou.

Guiu - 5,8

Guiu bol prekvapením základnej zostavy, keď nahradil Roberta Lewandowskeho. Xavi mu prenechal miesto v základe pred Vitorom Roquem, čím dal jasne najavo svoju dôveru v tohto hráča. Nanešťastie, mladík sa takmer vôbec nezapájal do budovania tímu, keď za 45 minút zaznamenal len sedem prihrávok. Nevyužil veľkú šancu, ale ku cti mu slúži, že sa občas dostal do dobrých streleckých pozícií.

Felix - 6,8

João Felix nastúpil v zápase na ľavom krídle a prežil jeden zo svojich lepších večerov. V prvom polčase poskytol dve kľúčové prihrávky a zaznamenal dvojicu úspešných driblingov. Okrem toho vytvoril dve veľké šance a zaznamenal aj asistenciu pri Torresovom góle. Po hodine hry uvoľnil miesto Ilkayovi Gündoğanovi.

Náhradníci

46' Cubarsi - 7

Silný, schopný a istý pod tlakom, Cubarsi neprejavil žiadne známky nervozity, keď sa zrazu objavil na ihrisku. V zápase dokonca zaznamenal asistenciu pri góle Julesa Koundého.

61' Pedri - 6,4

Bezpečný v držaní lopty a presvedčivý svojou kreativitou, netreba veľa umu na pochopenie toho, ako sa hra zmenila po Pedriho nástupe. V zápase sa prejavila jeho schopnosť potiahnuť loptu cez obranu, keďže tento hráč sa blíži k svojej najlepšej verzii.

61' Gündoğan - 6,4

Nemec prišiel na ihrisko na záverečných 30 minút a hral ako vysunutý stredopoliar. Bol bezpečný v držaní lopty a tŕňom v oku obrancov Unionistas.

61' Lewandowski - 5,3

Nastúpil na záverečných 30 minút, ale nemal žiadny hmatateľný vplyv na góly ani na tvorbu hry.

82' Roque - 6,6

Prišiel príliš neskoro na to, aby mal výraznejší vplyv.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2024-01-19 09:29:20
No neviem.....Xavi nasadil svojich troch kráľov,ale podľa mňa nemali vplyv na hru žiadny- preto museli strieľať góly obrancovia,tí nás zachránili!
2024-01-19 09:49:25
Lewa vôbec nemal ísť na ihrisko. Jeho prínos bol nijaký. Mal tam dať Roquého.