Katalánci dnes večer na Montjuïc odohrajú jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. Na programe je odveta osemfinále proti Neapolu. Katalánci dúfajú vo výhru a v postup do štvrťfinále Ligy majstrov po štyroch rokoch.

V každom prípade je zrejmé, že Xavi bude musieť experimentovať so zostavou, nakoľko k dispozícii nemá rad dôležitých hráčov. Veľmi citeľná bude absencia Pedriho a najmä Frenkieho de Jonga v strede poľa. Ako to teda môže vyzerať na ihrisku?

Marc-André ter Stegen v bráne je zajtra istý, zatiaľ čo Jules Koundé a João Cancelo sa objavia na krajoch defenzívy. Po návrate Arauja si Xavi bude musieť vybrať medzi Pauom Cubarsí a Iñigom Martínezom ako jeho partnerom v strede obrany.

V zálohe majú istotu štartu Andreas Christensen a Ilkay Gündoğan, ktorým sa v posledných zápasoch darilo. Bez Frenkieho de Jonga a Pedriho sa musí tréner rozhodnúť pre tretieho záložníka a médiá informujú, že minúty dostane Sergi Roberto.

Lewandowski nastúpi na hrote a bude mať k dispozícii Lamineho Yamala na pravej strane. Posledná pozícia na ľavom krídle je pre Xaviho dilemou, pretože bude musieť vyriešiť, či sa rozhodne pre útočníka ako João Felix, alebo namiesto neho nastúpi Fermín López a zvolí štvorčlennú stredovú formáciu.

Pohľad denníka Mundo Deportivo

Pohľad denníka Sport

Pohľad denníka AS

Pohľad denníka Marca

Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Araujo, Cancelo; Christensen, Gündogan, Fermín, Lamine Yamal, Lewandoski a Joao Félix.

Neapol: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesús, Olivera; Lobotka, Anguissa, Traoré; Politano, Osimhen a Kvaratskhelia

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es sport.es
foto: as.com marca.com mundodeportivo.es sport.es

Diskusia

2 komentáre
2024-03-12 10:19:38
Vsetky zostavy su rovnake, ine sa ani neda postavit....len este ci Cubarsi alebo Martinez na stoperovi ....
2024-03-12 12:51:30
To musia dať ! Ak chcú si zachrániť reputáciu a možno aj Xaviho :-) podmeeee na nich !