Dlho je známe, že Bayern má v hľadáčiku Ronalda Arauja. Doteraz sa však uvádzalo, že Bavori by za neho boli ochotní zaplatiť približne 80 - 90 miliónov eur. Podľa Luisa F. Roja z madridského denníka Marca je pritom nemecký klub schopný kúpiť Uruguajčana až za deväťcifernú sumu.

Nedávne správy týkajúce sa návrhu Bayernu predpokladali, že tento tím chce priviesť Arauja za 70 miliónov eur + 20 miliónov eur v bonusoch a následne ponúkol vzorec 80+10. Barcelona však s touto operáciou nesúhlasila. Napriek tomu sa Bavori nevzdávajú. Podľa slov Roja Bayern tlmočil športovému riaditeľstvu Blaugranas, že je schopný zaplatiť za Uruguajčana 100 miliónov eur. Nejde o oficiálnu ponuku, ale len o návrh sprostredkovaný sprostredkovateľom, aby Barça mohla všetko zvážiť. Zaujímavé je, že Moises Llorens z ESPN celkom nedávno informoval, že práve takáto suma by mohla zmeniť názor Kataláncov.

Rojo však zdôrazňuje, že Barcelona nemá v úmysle rozlúčiť sa s Araujom, ktorý je momentálne považovaný za kľúčovú súčasť súčasného tímu aj do budúcnosti. Podľa novinára denníka Marca Barça už predložila zástupcom hráča ponuku na novú zmluvu, ktorá by mala platiť do roku 2029. 25-ročný hráč však zatiaľ nereagoval. Joan Laporta napriek tomu zostáva optimistom, pokiaľ ide o pokračovanie spolupráce s Araújom, a aj samotný hráč vyhlásil, že si nevie predstaviť seba mimo katalánskeho klubu. Na vyriešenie témy Uruguajčanovej budúcnosti si však ešte nejaký čas počkáme.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-26 13:06:28
Obrana je zakladny kameň viťazneho tímu a Araucho je zakladom obrany predať minimalne za 200m a viac inak nepredajny
2024-03-26 15:50:13
Nikam!