V priateľskom zápase medzi Španielskom a Brazíliou Lamine Yamal ukázal, že bude hegemónom svetového futbalu. Dokonca aj v Brazílii žasnú nad tým, čo hráč Barcelony na Bernabéu dokázal, uvedomujúc si, že takého hráča nemali od čias Neymara.

Blaugranas majú v rukách opäť diamant, ktorý treba vybrúsiť a chrániť. Klub už pracuje na tom, aby okolo neho vytvoril priaznivý ekosystém, ktorý mal na začiatku kariéry napríklad Leo Messi.

Preto športové oddelenie neurobí žiadne rozhodnutie, ktoré by čo i len v najmenšom ovplyvnilo proces dozrievania Lamine Yamala. Bude na ňom postavený projekt, ktorého priamym dôsledkom je nečinnosť Barçy vo vzťahu k Estevaovi "Messinhovi" Willianovi. Klub sa rozhodol nekúpiť brazílsky klenot Palmeirasu nie kvôli peniazom, ale preto, že hráč je v rovnakom veku a hrá na rovnakej pozícii ako Yamal.

Navyše, prezidentka Palmeirasu Leila Pereira, ktorá zarobila na predaji Endricka do Realu Madrid, nesedí pri vyjednávaní s nikým. Všetkých záujemcov o Estevaa Williana odkazuje na klauzulu, ktorá je 60 miliónov eur. Z tejto sumy pôjde 70% ekonomických práv do pokladnice klubu zo Sao Paula a zvyšných 30% do vreciek hráčovej rodiny, z čoho budú profitovať jeho agenti. Podľa Alberta Masnoua z katalánskeho denníka Sport sa Barça už rozhodla, že tieto peniaze použije na posilnenie iných kľúčových pozícií.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-04-01 18:54:53
To nie
2024-04-01 19:27:04
Sport ... čo viac dodať zdroj ako ... S Estevaom sa niet kam ponáhľať, keďže prestúpiť môže až v 18 rokoch, čiže až 2025. Krídla nám treba aj tak, hoc viac ľavé, ale ako je na nich to zhodnotiť, či by niekto z tých hráčov vedel hrávať aj LW. Pustiť Estevaa Chelsea, alebo PSG by bola sakra chyba ešte keď samotný hráč túži po Barce.