Bývalý rozhodca Xavier Estrada Fernández sa zúčastnil na špeciálnom vydaní relácie rozhlasovej stanice Cadena SER "Que t'hi Jugues". Vyjadril sa k afére Negreira a povedal jednu anekdotu týkajúcu sa Realu Madrid, aby "poukázal silu" niektorých klubov.

"Uvedomujete si, akú silu majú niektoré tímy. Tá mediálna je jasná. Je to stav, ktorý ako rozhodca musíte vedieť prekonať. Aj rozhodcovia sú ľudia, sú veci, ktoré podmieňujú ich rozhodovanie. Napríklad. V roku, keď som postúpil do Primera División, štvrtý alebo piaty zápas, ktorý som rozhodoval, bol na Bernabéu v stretnutí Realu s Almeríou. Vylúčil som Cristiana Ronalda z ihriska a celú sezónu som už nepískal žiadne zápasy Realu. Samozrejme, vás to podmieňuje. Takýmto záhadným spôsobom je vám povedané, aby ste si dávali pozor na svoje rozhodnutia," povedal bývalý rozhodca.

Estrada Fernández sa stal známym, keď požiadal prokuratúru, aby sa zaoberala prípadom Negreira. Arbiter upozorňuje nielen na túto tému, ale aj na celú systémovú korupciu v Španielsku: "Prebiehajú dve diskusie. Tá zjavná je, že existuje klub, ktorý platí peniaze istému pánovi. Sú ľudia, ktorí hovoria, že tieto peniaze boli použité na platenie rozhodcov, ja o tom neviem. Druhou témou je systémová korupcia vo federácii, že všetko závisí od protislužieb. Ktokoľvek zdvihne ruku na zhromaždení, nerobí to slobodne, je podmienený tým, čo povie prezident rozhodcov Medina Cantalejo a prezident federácie," uviedol.

"Rád by som si myslel, že Barça zaplatila, pretože verila, že jej to prejde. Viceprezident Komisie rozhodcov nie je bezvýznamná osoba. Robil správy, mal kompletné informácie o rozhodcoch, postupoch, známkach, hodnoteniach... Jeho syn bol coach viacerých ľudí, ako sa hovorí. Mal o týchto ľuďoch veľa osobných a odborných informácií," povedal Estrada Fernández.

"Keď vidíte, že viceprezident rozhodcov mohol dostať 8 miliónov eur, zmení sa vaša predstava o futbale. A Medina tvrdí, že tento pán nemal žiadny vplyv. Medina bol s Negreirom v predstavenstve zviazaný až do roku 2019. Bolo obdobie, že odišiel, pretože Velasco povedal, že je veľmi lenivý a Rubiales ho vylovil. Je dobré rozbiť tieto de facto orgány, tieto skorumpované systémy, ktoré máme. Stagnujúce, klasické, tradičné. Musíte otvoriť okná, skrine a dvere. Zbúrať budovu od základov a postaviť novú. A ide o to, aby ľudia boli odvážni a urobili krok vpred," domnieva sa rozhodca.

zdroj: cadena ser
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.