Podľa madridského denníka Marca došlo k absolútnemu prelomu v scenári týkajúcom sa spoločnosti, ktorá bude Barcelonu obliekať najbližších niekoľko rokov, pretože ak sa na poslednú chvíľu nevyskytnú žiadne problémy, logo Nike sa bude na oblečení Barçy objavovať aj počas nasledujúcich 10 rokov.

Ako uviedol Luis F. Rojo z madridského denníka Marca, rokovania medzi Nike a FC Barcelona sú po kontaktoch v posledných týždňoch v pokročilom štádiu. Zvažované sumy sú blízke sumám, ktoré katalánskemu klubu pred niekoľkými mesiacmi navrhla spoločnosť Puma.

Zámerom klubu je získať 120 miliónov eur za sezónu počas desaťročného záväzku. Inými slovami, globálna zmluva v hodnote 1,2 miliardy eur. Zdroje oboznámené s rokovaniami tvrdia, že už sú veľmi blízko k dosiahnutiu tejto sumy, ktorá by zahŕňala aj bonusy pre rôzne ciele. V podstate by pre Barcelonu neexistovali žiadne sankcie za zlé výsledky.

Okrem toho by sa za podpis novej zmluvy vyplatil bonus vo výške ďalších 100 miliónov. Túto sumu ponúkla Puma aj ako bonus pri podpise zmluvy, čo je zásadný aspekt, keďže Laporta nutne potrebuje peniaze kvôli ekonomickým problémom, ktorým klub čelí a ktoré mu bránia normálne fungovať na prestupovom trhu.

Približne pred mesiacom začali Nike a Barça rokovať o predĺžení zmluvy so sumami blízkymi očakávaniam Kataláncov. Momentálne sú rokovania v pokročilom štádiu a ak nedôjde k žiadnemu veľkému prekvapeniu, nová zmluva bude podpísaná na ďalších 10 rokov a v celkovej hodnote približne 1,3 miliardy eur.

Pre Barcelonu bolo obnovenie zmluvy so spoločnosťou Nike za lepších podmienok vždy prvou možnosťou, keďže podpísanie zmluvy so spoločnosťou Puma znamenalo ukončenie zmluvy so severoamerickou spoločnosťou, čo zase znamenalo vysoké náklady. A možnosť vytvoriť novú súkromnú značku znamenala veľké riziko z hľadiska distribúcie výrobkov.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
Marian Premium
2024-04-19 15:17:34
Neverím, že strýko Držgroš z Nike toľko dá na stôl.
2024-04-19 15:37:46
Zasluzime si my to vobec?:D