Barcelona chce v letnom prestupovom období získať Daniho Olma a v uplynulých dňoch sa športový riaditeľ klubu Deco stretol s hráčovým otcom. Odstupná klauzula je 60 miliónov eur. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo je operácia vo veľmi pokročilom štádiu. Problémom sa samozrejme môžu stať peniaze.

Stretnutie, na ktorom sa zúčastnil Deco s hráčovými agentmi a jeho otcom, dopadlo veľmi pozitívne a očakáva sa, že atmosféra medzi stranami bude veľmi dobrá. Očakáva sa preto, že Barça sa začne vážne zaoberať príchodom hráča a v lete ho zaradí medzi prioritné transfery. Rokovania s RB Lipsko však nebudú jednoduché.

Lipsko, ako je známe, nemusí dávať svojich hráčov zadarmo, takže za Olma môže pokojne žiadať jeho klauzulu vo výške 60 miliónov eur. Samotný Dani by bol ochotný prestúpiť do Barçy, takže práve to je vnímané ako šanca na rokovania a prípadne inú formu platby.

Mundo Deportivo nám ukazuje skôr idealizovaný obraz tohto hráča, ktorý sa hodí na hru na ľavom krídle a tiež ako falošná deviatka, stredopoliar na pravej strane alebo v strede. Lobovať za prestup futbalistu ako Olmo je dosť nepochopiteľný krok, keď pozícia defenzívneho stredopoliara je rozhodne problematickejšia a práve tam by sa mali hľadať posily.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-04-20 06:44:49
Za tie peniaze radšej niekoho iného
2024-04-20 07:42:09
To fakt máme tych 60 na nejakého Olma a nemáme tych istých 60 pre Xavim vysnívaného Zubiho?