V nedeľu večer sa na Santiago Bernabéu odohrá dôležité stretnutie medzi FC Barcelona a Realom Madrid, v ktorom pôjde o titul v La Lige.

Víťazstvo Barcelony by znamenalo zníženie straty na Real Madrid na 5 bodov, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte 6 zápasov. Na druhej strane, porážka by len potvrdila, že Los Blancos sú prakticky víťazom tohto ligového ročníka. Barcelona vstupuje do nedeľňajšieho zápasu po neuspokojivej prehre s PSG v Lige majstrov UEFA, ale Xavi musí nájsť spôsob, ako zmobilizovať svojich zverencov na Clasico.

Katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že pred zápasom urobí tréner Barcelony Xavi jednu kľúčovú zmenu v základnej zostave, ktorá nastúpila začiatkom týždňa proti PSG. Podľa správy sa Andreas Christensen vráti do zostavy proti Realu Madrid na Santiago Bernabéu.

Dánsky internacionál vynechal utorňajší duel štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG kvôli suspendácii a proti tímu Carla Ancelottiho bude opäť zaradený do tímu. Bude to však na úkor Pedriho alebo Frenkieho de Jonga, uvádza Mundo Deportivo. Pedri aj De Jong sú pre Xaviho a Barcelonu kľúčovými hráčmi, ale len nedávno sa vrátili po zraneniach. Prvý menovaný by mohol byť obetovaný skôr vzhľadom na jeho problémy so zraneniami.

Žiadne iné zmeny

Okrem toho Xavi pravdepodobne neurobí žiadne iné zmeny v tíme, ktorý nastúpil proti PSG začiatkom tohto týždňa. V bráne sa tak objaví Marc-André ter Stegen, zatiaľ čo Jules Koundé a João Cancelo nastúpia na pozícii krajných obrancov. Ronald Araujo a Pau Cubarsí budú hrať v strede obrany, pričom druhý menovaný si odkrúti svoj debut v El Clásicu. Vpredu zostanú Lamine Yamal, Robert Lewandowski a Raphinha. Christensen by mal nastúpiť ako pivot, pričom Pedri alebo De Jong vypadne, zatiaľ čo Ilkay Gündoğan si udrží svoje miesto v tíme.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-20 12:22:22
Netreba zabúdať na Gironu
2024-04-20 13:02:17
Bylo by super snížit náskok Realu na 5bodů, to už by ten náskok nebyl tak propastný. Skončit na 2. místě se ztrátou menší jak 6 bodů by se dalo považovat za takovou neutrální sezónu v LL.