Po tom, čo Barça vypadla z boja o Ligu majstrov, predtým prehrala vo finále španielskeho Superpohára a rozlúčila sa s Kráľovským pohárom, zostáva Xaviho tímu súťažiť v La Lige. Do konca ligovej sezóny zostáva odohrať 6 zápasov, a aj keď Real Madrid už môže byť vyhlásený za majstra, v hre sú stále veľké peniaze. Povinnosťou Barcelony je udržať si druhé miesto v tabuľke, aby mohla hrať v budúcom ročníku španielskeho Superpohára.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport, ak Barça nakoniec v boji o miestenku v Superpohári uspeje, do klubovej pokladnice pribudne minimálne 6 miliónov eur. V súčasnej finančnej situácii Barcelony nemožno tieto peniaze v žiadnom prípade podceňovať. Isté však je, že Barça sa nezúčastní na Majstrovstvách sveta klubov v roku 2025, kde má každý účastník garantovaných 50 miliónov eur.

Kvalifikácia do budúcoročnej Ligy majstrov je teraz v podstate formalitou. Barcelona má v tabuľke náskok 12 bodov pred piatym Athletic Bilbao, pričom do konca súťaže zostáva získať 18 bodov. Vzhľadom na to zostáva v tejto sezóne jediným cieľom udržať sa na druhom mieste v La Lige. Girona, ktorá je na treťom mieste, zaostáva za Barçou len o dva body, pričom priamy súboj medzi Gironou a Barcelonou na Montilivi ešte len príde.

Do konca ligy zostáva odohrať 6 zápasov. Barça odohrá 3 zápasy na Montjuïc a 3 zápasy na výjazde.

33. kolo: Barcelona – Valencia
34. kolo: Girona – Barcelona
35. kolo: Barcelona – Real Sociedad
36. kolo: Almería – Barcelona
37. kolo: Barcelona – Rayo
38. kolo: Sevilla – Barcelona

Zdá sa, že kľúčovým stretnutím bude práve zápas proti Girone, ktorý sa uskutoční budúci víkend. Za predpokladu, že sa v zápase s Valenciou nestane žiadna katastrofa, prípadné víťazstvo nad Gironou umožní Blaugranas odskočiť v tabuľke. Míchelov tím si v poslednom kole zabezpečil účasť v európskych pohároch v budúcej sezóne, teraz je jeho cieľom Liga majstrov, hoci si môže stanoviť aj ďalší - druhé miesto. Katalánske derby s Barcelonou bude na Montilivi určite zápasom roka. Nikto pred začiatkom ligy nemohol očakávať, že v tejto fáze sezóny budú hrať domáci zápas proti Barçe s tým, že v hre bude veľa.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-24 11:24:58
Treba im jednoznačne vrátiť domácu prehru.
2024-04-24 15:25:09
Len aby to nedopadlo ako s PSG!!!