V posledných dňoch sa objavili správy, že Barça sa pozitívne stavia k návratu k pravidlu 1:1 na prestupovom trhu, čo vraj priznal aj samotný Javier Tebas. Ak sa to stane realitou, podľa Mundo Deportivo bude možné získať Bernarda Silvu.

Počas posledných dvoch letných prestupových období bol Bernardo Silva jedným z hlavných prestupových cieľov Barçy. Portugalčan nakoniec z rôznych dôvodov do katalánskej metropoly neprišiel. Svojho sna o prestupe do FC Barcelona sa však nevzdal a nie je vylúčené, že sa mu teraz v lete splní.

Aby Bernardo uľahčil svoj posledný pokus o vstup do Barçy, predĺžil zmluvu so City do roku 2026, ale do dohody zahrnul odstupnú klauzulu vo výške 50 miliónov libier, teda približne 58 miliónov eur. Podľa Fernanda Pola z Mundo Deportivo to bude pre Barçu prijateľná suma, ak sa vráti k pravidlu 1:1. A podľa médií je v tomto smere optimistická.

Zdroje blízke hráčovi priznávajú, že napriek predĺženiu zmluvy so City ho jeho prístup k životu viedol k tomu, že nadchádzajúce leto považuje za ideálny čas na odchod z Anglicka. Jeho snom je pripojiť sa k Barçe, ale sleduje ho aj PSG.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-04-24 12:16:24
58 mega Silva + 60 mega by stálo minimálne nové DMko + ľavé krídlo tiež treba 50 mega ak N.Williams nehovoriac ešte o odkupe Cancela okolo 35 mega. Ako sorry, ale aj s predajmi neviem, neviem, či takto budeme môcť utratiť 200 mega za leto.