Xaviho verejné oznámenie o jeho rozhodnutí opustiť Barcelonu na konci sezóny v januári poskytlo šatni ten správny impulz, ktorý potrebovali, aby sa vrátili na správnu cestu. Všetko ale nasvedčuje tomu, že výmena na trénerskej stoličke Blaugranas sa po sezóne konať nebude.

Od tohto momentu až do nešťastného kolapsu proti PSG vyzerala Barcelona súdržne, dominantne a ako skutočný uchádzač o titul na všetkých frontoch. Oznámenie Xaviho však neovplyvnilo len šatňu, ale aj fanúšikov a vedenie Barcelony. Koniec koncov, nie je náhoda, že tréner bol po tomto incidente viac chválený a oceňovaný za svoj prínos, pričom mnohí dokonca volali po jeho pokračovaní.

Včera večer v každom prípade nastal prelom, nakoľko sa Xavi po včerajšom dlhom stretnutí s predstavenstvom rozhodol zostať v Barcelone. Nie je však žiadnym tajomstvom, že tréner mal niekoľko požiadaviek, aby mohol pokračovať, pričom najdôležitejšou z nich bola záruka veľkých letných podpisov na posilnenie znepokojujúcich pozícií.

Podľa novinára Xaviho Lemusa vedenie trénerovi v tomto smere na stretnutí tlmočilo veľký optimizmus. Xaviho presvedčili, že klub je blízko k návratu k stabilite finančnej fair play a pravidlu o podpisoch 1:1, čo im umožní počas leta zrealizovať niekoľko kľúčových podpisov.

Keďže letné prestupové obdobie je už za rohom, Joan Laporta a spol. nepretržite pracujú na tom, aby klub včas dosiahol požadovanú úroveň finančnej stability. Včera sa objavila veľká novinka v tejto oblasti, keď sa zistilo, že Barcelona rokuje s potenciálnymi obchodnými partnermi v USA a Dubaji s cieľom zabezpečiť investície a preklenúť neuhradenú platbu zo strany Libero, ktorá citeľne chýba v účtovníctve.

Dôležitejšie je, že sa blíži nová zmluva so spoločnosťou Nike a Barcelona pravdepodobne dostane obrovskú finančnú injekciu vo forme bonusu za predĺženie zmluvy. Injekcia vo výške 100 miliónov eur vraj výrazne pomôže Barcelone vrátiť sa k pravidlu 1:1.

zdroj: @xavilemus
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.