Včera večer bolo v metropole Katalánska rušno, pretože sa konalo viacero dôležitých stretnutí, na ktorých sa riešila budúcnosť Xaviho Hernandeza.

44-ročný Španiel absolvoval dlhé stretnutie so športovým riaditeľom Decom v priestoroch klubu, zatiaľ čo prezident Joan Laporta a viceprezident Rafa Yuste sa stretli v rezidencii prvého z nich. Neskôr sa Xavi a Deco pripojili k Laportovi v jeho dome, pričom na stretnutie prišiel aj Alejandro Echeverria a následne sa rozhodlo, že k zmene na poste trénera nedôjde. Xavi bude naďalej pokračovať vo funkcii trénera Barcelony a vyplní zmluvu, ktorá platí do leta 2025.

Diskutuje sa o podpise zmluvy s Bernardom Silvom

Xavi si v rámci svojho pokračovania stanovil podmienku, že klub v lete posilní mužstvo elitnými hráčmi. O tejto otázke sa diskutovalo na včerajšom stretnutí, pričom Barcelona ubezpečila Xaviho, že má priestor na kvalitné podpisy, keďže je presvedčená o návrate k pravidlu 1:1. Novinár Ramon Salmurri v nadväznosti na to uvádza, že jedným z mien, o ktorých sa diskutovalo počas stretnutia Xaviho a Laportu, je záložník Manchestru City Bernardo Silva.

29-ročný portugalský internacionál je na prestupovom zozname klubu už niekoľko rokov, pričom Xavi žiadal jeho podpis v každom z posledných dvoch letných prestupových období. Finančná situácia Kataláncov však spôsobila, že sa transfer neuskutočnil, ale Silvov príchod sa považuje za reálny pre toto leto.

Bývalý hráč AS Monaco má totiž v zmluve s Manchestrom City odstupnú klauzulu v hodnote 58 miliónov eur (50 miliónov libier) - sumu, ktorú Barcelona verí, že môže dosiahnuť, ak sa vráti k pravidlu 1:1. Okrem toho je samotný Silva 'blázon' do podpisu zmluvy s Barcelonou a dokonca by bol ochotný prijať zníženie platu, čo by klubu uľahčilo situáciu. Zdá sa teda, že existuje veľká šanca, že Barça v lete konečne získa svojho tohto záložníka, ak sa vráti k pravidlu 1:1.

zdroj: @ramonsalmurri
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-25 14:30:49
Hej no a Gavi, Pedri, Fermín budú sedieť ako Roqué, lebo Gundo, Silva, FDJ a nové DM (ak vôbec bude) budú musieť hrať.
2024-04-25 18:05:16
Xavi Laporta fuck of