Zdá sa, že Barcelona sezónu 2023/24 ukončí bez trofejí. Blaugranas v januári prehrali finále španielskeho Superpohára a krátko nato vypadli z Copa del Rey. Minulý týždeň sa ich nádeje v Lige majstrov UEFA a La Lige zrútili po prehrách s PSG a Realom Madrid.

João Cancelo bol jedným z hráčov, ktorí sa minulý týždeň trápili v oboch zápasoch, a preto si vyslúžil veľa kritiky. Po tom, čo v zápase s PSG zapríčinil kľúčovú penaltu, nedokázal v zápase s Realom Madrid udržať Lucasa Vazqueza a na jeho adresu sa valí vlna tvrdej kritiky.

Hector Fort by mal dostať viac minút

Vzhľadom na nedávnu zlú formu Cancela, ako aj skutočnosť, že v sezóne už nie je o čo bojovať, sa očakáva, že Hector Fort dostane viac minút v prvom tíme Barcelony, informuje katalánsky denník Sport. 17-ročný Fort je jedným z niekoľkých talentov z La Masie, ktorí sa v tejto sezóne presadili v prvom tíme, a tento dorastenec napriek svojmu veku pôsobí solídnym dojmom.

Fort je pôvodne pravý obranca, ale Xavi ho niekoľkokrát použil ako ľavého obrancu a mladík podáva solídne výkony, aby splatil dôveru trénera. Celkovo Fort nastúpil za seniorský tím Barcelony 8-krát a zaznamenal 2 asistencie. Mladý odchovanec akadémie by teraz mohlo získať viac minút v závere sezóny.

Barcelona chce stále udržať Cancela

Cancelova nedávna forma vyvolala obavy, či si ho Barcelona chce udržať v klube aj po skončení aktuálnej sezóny, pričom sa objavili pochybnosti, či sa investícia do neho oplatí. Napriek určitým obavám však riaditeľ Barcelony Deco naďalej presadzuje pokračovanie portugalského internacionála, hoci akýkoľvek prestup bude závisieť od dosiahnutia dohody s jeho materským klubom, Manchestrom City.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-25 16:33:53
Vyše roka som sa tu neprihlásil - nemám rád hádky a urážky. No nedá mi to tentokrát : Cancelo je vynikajúci dopredu jeden z najlepších bekov no technicky musí tréner zabezpečiť jeho stranu ďalším hráčom lebo byť všade je nemožné. Takže Cancelo hrá zle alebo nie je zabezpečená jeho strana ?
2024-04-25 18:59:12
Pokiaľ hral Cancelo na RB tak hral podľa mňa lepšie. Ale v poslednej dobe hrával na LB a je kritizovaný... Vrátil by som ho na RB... Kounde aj tak nikdy nechcel veľmi hrávať na RB.